RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- SAS jukser med vedlikehold

Sist oppdatert:
SAS-fly har ikke vært kontrollert så ofte som selskapets egne regler krever. – Juks, mener Rolf Liland i Norsk flygerforbund.

Ifølge VG har SAS beordret flyteknikere til å trikse med logger for den daglige sikkerhetssjekken. Dette gjelder alle flytyper som trafikkerer kort- og mellomdistanse.

Dette skal ha foregått i over ett år, ved at tidspunktet for kontroll av understell, bremser og dekk har vært fremdatert. Dermed har SAS-flyene ikke blitt kontrollert så ofte som selskapets egne regler krever.

Avisens kilder hevder at dette er gjort for å spare kveldsbemanning.

Føler du deg trygg når du flyr i Norge?
Ja
Nei
Tør ikke fly

Se resultat
- Hvis dette er skjedd uten at myndighetene har godkjent det, er det juks, sier nestleder Rolf Liland i Norsk flygerforbund. Han ville ikke tatt i flyet dersom det er riktig at fremdateringen har vært ulovlig.

Den tekniske ledelsen i SAS ble mandag kalt inn til hastemøte etter at dokumentasjonen ble gjort kjent overfor selskapet, og har fått pålegg om å avslutte den regelstridige praksisen.

Ifølge informasjonsdirektør Robert Haast i Luftfartstilsynet ser de alvorlig på saken og har pålagt SAS å redegjøre for overskridelsene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere