RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Se opp for nordlys

Vil du se noe vakkert, ta en titt opp på himmelen i kveld. Det er nemlig ventet et fargesprakende nordlys over store deler av Norge. Les mer om helgeværet.

- Den geomagnetisk stormen fortsetter. Holder den seg utover kvelden, vil det bli et flott skue i hele Norge med flott nordlys. Antakeligvis nedover i Europa også.

Dette opplyser nordmannen Pål Brekke, som arbeider for den europeiske romfartsorganisasjonen ESA.

Best skue i nord
Hvor godt du vil se nordlyset, kommer an på hvordan været blir der du bor. Storm Weather Center gir best forhåpninger til folk i Nord-Norge:

- Et svakt høytrykk over Nord-Skandinavia vil i dag gi stort sett pent og kaldt vær i Nord-Norge. Et lavtrykk vest av Skottland og et annet lavtrykk over Sør-Sverige gir sørlige vinder til Sør-Norge med litt regn av og til, lyder kveldens værvarsel fra Storm.

Opphold i sør
I morgen lørdag er det ventet at nedbøren forflytter seg fra sør til nord. På Helgeland og i kystområdene av Troms og Finnmark blir det noen snøbyger, mens det i Sør-Norge blir stort sett oppholdsvær de aller fleste steder.

- Høytrykksryggen over Nord-Norge gir kaldt vær søndag, men vil bli presset østover av lavtrykk som kommer opp fra sør. Søndag nærmer et lavtrykk seg Sør-Norge, banen til lavtrykket er usikker noe som innvirker på hvor langt nord nedbøren når i landet både søndag og mandag, lyder søndagsvarselet.

Nedbør til uka
Etter at lavtrykket forsvinner nordøstover blir det trolig en kort periode med oppholdsvær de fleste steder mellom mandag og tirsdag, før lavtrykksaktivitet i Norskehavet sender ny nedbør inn fra vest.

Det ventes generelt stigende temperaturer i Nord-Norge, i Sør-Norge blir det kun mindre endringer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere