RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Se opp for tvilsomme teppeselgere

Sist oppdatert:
Selgerne klarte å loppe et eldre ektepar for 24.000 kroner. Nå advarer politiet mot dem.

(iBergen.no) Flere steder i landet har de to teppeselgerne slått til. Med det som tilsynelatende er lavkvalitetstepper pakket inn i plast, henvender de omreisende selgerne seg til eldre mennesker.

Omreisende
For én uke siden dukket de opp i Agder. Der solgte de et teppe til en kvinne, som betalte flere tusen kroner. Saken kom i politiets søkelys da kvinnen ikke fikk tilbake det hun skulle ha i vekslepenger. Men da banken ordnet opp i forholdet, valgte hun å ikke anmelde saken.

- Politiet vil derfor ikke etterforske saken. Vi vet ikke sikkert om det har skjedd noe straffbart heller. Men vi vil likevel advare mot å kjøpe tepper av ukjente. Det ser ut til at de henvender seg til eldre eller naive mennesker, sier Geir Hansen ved allmennavsnittet i Agder politidistrikt.

Overtalt til kjøp
Torsdag dukket selgerne opp på Stord. Denne gangen hos et eldre ektepar. Med stor overtalelsesevne fikk de paret til å kjøpe fire tepper på til sammen 24.000 kroner. For å få pengene fulgte en av de to mannlige selgerne ekteparet til banken, der pengene ble hevet.

- Politiet mistenker at teppene muligens kan være av dårlig kvalitet, men vi kan ikke si at dette er bedrageri. Det er ikke straffbart å ta seg godt betalt, men vi vil undersøke teppenes verdi i forhold til prisen. I utgangspunktet er vi interessert i disse to mennene fordi vi tror de ikke har løyve for salg, sier politioverbetjent Geirmund Gjedrem ved Stord lensmannskontor til iBergen.no.

Svenske skilt
Mennene kjørte en hvit stasjonsvogn med svenske registreringsskilt. En av dem snakket godt norsk, men begge var av utenlandsk opprinnelse.

- Vi vil oppfordre folk til å være skeptiske til dørselgere generelt, sier Gjedrem.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere