RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Sex-ambassadørene gleder seg

Frank Horn Hartvedt (t.v.) og Kurt Horn Hartvedt, Indoor Football Scandinavia og Fripolitisk Bevegelse.
Frank Horn Hartvedt (t.v.) og Kurt Horn Hartvedt, Indoor Football Scandinavia og Fripolitisk Bevegelse. Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
60 kvinner og 30 menn ivrer etter å gi bort gratis sex.

Det hevder Frank Horn Hartvedt, styreleder i Fripolitisk Bevegelse, overfor Nettavisen. Han opplyser at bevegelsen allerede har leid lokaler i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Kristiansand som skal brukes til å gi bort gratis sex.

Etter planen skal de fem bordellene åpne i løpet av mai. Siden tjenesten er gratis og sexarbeiderne ikke mottar noe vederlag vil virksomheten ikke rammes av forbudet mot sexkjøp som kom i 2009.

- Først og fremst gjør vi dette er for å sette fokus på det fripolitiske budskapet. For det andre vil vi få fram at det er galt med et forbud mot hva man kan gjøre med sin egen kropp. Det fins mange bevisste mennesker som har et mangfoldig forhold til sex. Sex er ikke bare noe man gjør for å lage barn eller fordi to mennesker føler kjærlighet for hverandre. Sex kan også være noe dyrisk. Men folk skal liksom avstå fra sex, på tross av at dette er den fineste gaven Gud har gitt mennesket - om Gud fins da, sier Hartvedt.

- Underbevegelse
Hartvedt sier at det er skole, religion og sex som er de viktigste satsingsområdene for bevegelsen han leder. De frivillige sexarbeiderne karakteriserer han som en underbevegelse. Sexarbeiderne skal være såkalte ambassadører og vanlige medlemmer i Fripolitisk Bevegelse.

- Det er 60 kvinner og 30 menn som er villige til å jobbe på bordellene. De gjør det av egen fri vilje. Og de brenner sterkt for dette med frihet, så det handler om mer enn bare sex for dem, sier Hartvedt.

Les også:Vil åpne gratis «bordell»

Hartvedt opplyser at bevegelsen også opererer utenlands og flere av de sexfrivillige ikke er norske.

- Vi har jobbet med dette i tre års tid nå, så mange av dem som skal bidra med gratis sex har gledet seg veldig til å komme i gang. Nå jobber vi med at dette skal bli organisert trygt og ryddig, samt at det skal finansieres på riktig måte, sier Hartvedt.

- Mange er fripolitiske
Lokalene bevegelsen har leid i de fem byene skal ifølge Hartvedt være sentral lokalisert og bevegelsen vil annonsere tilbudet når de åpner i mai.

- Det har ikke vært noe problem å få leid lokaler. Mange mennesker er faktisk fripolitiske, sier Hartvedt.

Hartvedt, som holder til i Bergen, reagerer på at Høyres helsebyråd i byen - Christine Meyer, sier at hun vil stanse utdelingen av gratis sex i byen.

- Skal hun stoppe noen i å gjøre noe frivillig med kroppen sin? Høyre var en gang et liberalt parti. Det er trist å se at hun nå ønsker seg en ny lov mot dette, sier Hartvedt.

Fripolitisk Bevegelse har ennå ingen folkevalgte politikere å skilte med, men Hartvedt opplyser at de er i gang med å bygge opp en partiorganisasjon. Han sier at bevegelsen ikke er anarkistisk, men at den bygger på at demokratiet må være noe perifert i menneskers liv.

- Noen karakteriserer vår politikk som ekstremliberalisme, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere