*Nettavisen* Nyheter.

- Sex-misbrukt i tvangstrøye

Foto: (Scanpix)

Mens pasienten lå bundet fast i tvangstrøye skal en ansatt ved psykiatrisk klinikk på Stavanger Universitetssjukehus ha tvunget henne til samleie.

08.12.05 13:59

- Da vi ble kjent med saken, tok vi dette alvorlig og meldte den til politiet for etterforskning, sier leder for distriktspsykiatrisk senter ved, Karin Røyseland Jordal til Stavanger Aftenblad.

Overgrepene skal ifølge anmeldelsen også ha omfattet samleie. Ved flere anledninger skal den misbrukte kvinnen ha vært bundet fast i såkalt tvangstrøye og belteseng.

Den unge kvinnen som skal ha blitt grovt misbrukt, var på tidspunktet for overgrepene svært psykisk syk. Hun var tvangsinnlagt fordi man fryktet at hun skulle ta sitt eget liv. Mannen som er anmeldt for overgrepene var på samme tid nattevakt på rommet der hun var innlagt.

– Vi er så vidt kommet i gang med etterforskningen. Mye arbeid gjenstår, og vi kan derfor si lite om saken. Men vi er selvsagt åpne for hva som kan ha skjedd og skal avhøre den mistenkte mannen, sier politiadvokat Geir Magne Torvestad i Rogaland politidistrikt til Aftenbladet.

Mannen som er anmeldt, jobber ikke lenger på sykehuset.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag