*Nettavisen* Nyheter.

- Sexkjøpforbud følges ikke opp

Oslo AUF mener regjeringen ikke følger opp forbudet mot sexkjøp i tilstrekkelig grad.

22.05.08 08:52

(iOslo.no) Leder Helén Ingrid Andreassen i Oslo AUF frykter at regjeringens manglende vilje til å følge opp lovforbudet mot sexkjøp med sosiale tiltak vil ramme ofrene for menneskehandel.

Støtter forbud - savner tiltak
Stortinget skal i høst behandle forslaget om forbud mot sexkjøp, og et vedtak vil trolig tre i kraft rundt nyttår. Oslo AUF støtter et forbud på det sterkeste.

Under Arbeiderpartiets landsmøte og i regjeringens handlingsplan mot menneskehandel listes det opp en rekke tiltak som skulle hjelpe ofre for menneskehandel. Andreassen mener flere av disse tiltakene ikke følges opp.

- Utrolig provoserende
Blant annet mangler målrettede utdanningstilbud for prostituerte og rus- og rehabiliteringstiltak på gateplan, og utvikling av trygge bosteder med oppfølging for ofre for menneskehandel. I tillegg savner Andreassen tilstrekkelige informasjonstiltak overfor dem som kjøper seksuelle tjenester.

- Miljøet vil lukke seg og de prostituerte vil fortsette med det de gjør, sier Andreassen til Dagsavisen.

- De er utrolig provoserende at regjeringen ikke har tatt seg bryet med å bevilge disse pengene.

Storberget glad for utålmodighet
Justisminister Knut Storberget (Ap) mener regjeringen har gjort mye bra på dette feltet, og nevner blant annet opprettelsen av en egen gruppe i Oslopolitiet som jobber mot menneskehandel, samt lettere tilgang på advokat og at ofrene oftere får midlertidig opphold i landet.

- Vi vil aldri komme i en situasjon hvor man gjør nok, og jeg er glad for utålmodigheten hos Oslo AUF, sier Storberget til Dagsavisen.

Les flere nyheter hos iOslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag