RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Siktet knytter seg til legedrapet

Sist oppdatert:
38-åringen som er siktet for legedrapet, har knyttet seg til drapshandlingen i avhør, ifølge politiet.

Politiet i Oslo sier i en pressemelding at den drapssiktede 38-åringen avga forklaring i saken torsdag.

Mannen som er siktet for å ha drept den spanske legen Joaquin Leal Bermudez, ble avhørt få dager etter pågripelsen, men har siden nektet å prate med politiet.

Torsdag forklarte han seg på ny for politiet.

- Han har gjennom sin forklaring knyttet seg til at legen døde. Jeg vil foreløpig ikke gå inn på hvordan han har knyttet seg til dødsfallet, sier 38-åringens forsvarer Aase Karine Sigmond til iOslo.no.

Ifølge politiet har mannen ikke erkjent straffeskyld, men er villig til å fortsette å forklare seg for politiet.

- Det vil bli tatt nye avhør etter hvert, antakeligvis i denne uken, sier Sigmond.

Bilen full av blod
38-åringen fra Trøndelag ble i januar siktet for forsettlig drap etter å ha kjørt bilen til den 49 år gamle Joaquin Leal Bermudez.

Han ble stoppet av politiet den 17. januar etter vinglete kjøring. Bilen var full av blod, og det gjorde at politiet tok seg inn i leiligheten til den savnede legen i Maridalsveien 51. Blodfunn i leiligheten gjorde at politiet konstaterte at det hadde blitt utført et drap.

Politiet iverksatte et søk, men liket dukket ikke opp før lørdag.Turgåere fant liket i skogen
- Lørdag klokken 16.10 fikk vi melding om at turgåere i Sørkedalen hadde funnet et delvis innpakket lik. Liket ble funnet 6-7 meter fra en skogsvei, en kilometer vest for Skansebakken. Obduksjonen viste at det var den savnede legen, sier politiførstebetjent Finn Abrahamsen på pressekonferansen tirsdag.

Politiet har ikke funnet noe våpen som kan ha blitt brukt til å utføre drapet, men han vil ikke kommentere om legen har blitt drept med bare hendene.

- Vi vil ikke si noe om drapsmetodene nå. Det ønsker vi at den siktede skal forklare seg om. Vi håper at han vil la seg avhøre før påske, sier Abrahamsen.

- Liket bar preg av å ha blitt utsatt for stump vold. Bevisene er nå styrket mot den drapssiktede, sier Abrahamsen.

Var gode venner med drapssiktede
Leal var spansk statsborger, og jobbet som overlege med spesialisering som patolog ved Radiumhospitalet. Da politiet kontaktet sykehuset etter at blodfunnet ble funnet i bilen, fikk de opplyst at han ikke hadde møtt til jobb den siste uken.

Politiet iverksatte deretter et søk etter liket av Joaquin, men uten å lyktes. Men nå er han altså funnet.

Den drapssiktede og legen skal ha vært gode venner. Bermudez var åpent homofil, men de to skal ikke ha hatt et forhold.

Hørte lyder fra leiligheten
Bermudez ble sist sett på London pub 14. januar klokken 23. Helt fram til mandag 15. januar ble det blitt hørt lyder fra leiligheten i Maridalsveien 51.

- Vi utelukker ikke at drapstidspunktet har vært så tidlig som denne mandagen. Det eneste vi er sikre på, er at han ble drept mellom mandag og onsdag, sier Abrahamsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere