RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Bjarte Trettenes (TV 2)

- Sitter bom fast

Sist oppdatert:
Det avsporede togsettet på Bergensbanen sitter bom fast. Det kan ta tid å få åpnet jernbanestrekningen for trafikk.

Jernbaneverket hadde håpet på å åpne Bergensbanen for trafikk mandag kveld. NSB hadde allerede sendt avgårde ekspresstoget med håp om direkteforbindelse med Oslo. Den gang ei.

- Å flytte togsettet fra skinnegangen viser seg å være vanskeligere enn noen hadde forestilt seg. De jobber med jekker og krananordninger for å løfte den ene halvparten av togsettet til side, men det sitter bom fast, sier vakthavende informasjonssjef Harry Korslund i Jernbaneverket til Nettavisen mandag kveld.

Onsdag formiddag sporet bergensekspressen av ved på Kleven mellom Myrdal og Finse. Store snømengder har gjort ryddearbeidet ekstra vanskelig, men mandag hadde Jernbaneverket et håp om at banen kunne bli åpnet.

Mandag kveld så det altså mørkt ut.

- Å få flyttet på settet byr på langt større utfordringer enn først antatt. Det handler enkelt om å få det ut av sporet slik at det blir farbart forbi der bakre enden av togsettet befinner seg nå. Vi er avhengig av å løfte det slik for å få det ut av sporet. Det er fryktelig mye tettpakket snø rundt hele settet og det veier en god del tonn. Det er også ganske bratt i skråningen, så vi må være forsiktig av hensyn til sikkerheten til de som jobber med å flytte togsettet, sier Korslund.

De siste dagene har NSBs reisende på Bergensbanen måtte ta buss mellom Voss og Flåm. Den ordningen vil fortsette inntil videre. Arbeiderne på Bergensbanen fortsetter til klokken 19 mandag kveld og vil deretter vurdere nye måter å fjerne toget på.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere