RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Sitter fast i Skippergata

Foto: TV 2
Oslos visepolitimester Sveinung Sponheim mener Plata-aksjonen i juni bare var delvis vellykket. Nå ber han kommunen komme på banen.

- Vi sitter dønn fast i Skippergata. Vi kommer oss ikke ut derfra før noe mer skjer, sier Oslos visepolitimester Sveinung Sponheim til Aftenposten. Han ønsker blant annet at kommunen tar flere rusmisbrukere inn til behandling.

Sponheim er bare delvis fornøyd med aksjonen for å jage rusmiljøet bort fra Plata 7. juni år. Skippergata har blitt det nye omsetningsstedet. Der har ikke politiet like god kontroll som de hadde på Plata. Nå ber visepolitimesteren om at Plata-aksjonen følges opp med nye tiltak.

- Vi savner en bedre koordinering av alle de gode krefter og etater som finnes. Mitt inntrykk er at det jobbes litt her og litt der, og resultatet blir litt halvt om halvt, men man er ikke enige om hvor man vil, sier han til Aftenposten.

Visepolitimesteren forsvarer at det var riktig å rydde miljøet på Plata.

-. Miljøet ble større og hardere, det ble pushet hardere, og volden økte. Det var en utvikling vi ikke kunne sitte og se på, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere