*Nettavisen* Nyheter.

- Siv Jensen er på kollisjonskurs med hele norsk idrett

Foto: Vegard Grøtt, NTB Scanpix/Paul Weaver, Nettavisen

Børre Rognlien langer ut mot Frp-lederens OL-nei-utspill.

21.08.13 21:25

Idrettspresident Børre Rognlien raser mot Frp-leder Siv Jensen etter at hun i Nettavisen gikk ut og sa hun ville stemme nei til et OL i Oslo i 2022.

Og det er Jensens argumenter Rognlien går løs på.

Blant annet sier Frp-lederen: «Jeg kommer til å stemme nei. Det er fordi jeg mener at OL skal være et nasjonalt idrettsarrangement. Derfor synes jeg første feil ligger i at det kun er en lokal folkeavstemning og ikke en nasjonal.»

Hun sier videre:

«Oslo har store utfordringer som må løses, og har ikke økonomi til å gjøre begge deler. Da må vi prioritere. Sånn er kommuneøkonomien. De har ikke tilgang til noe oljefond og har knappe ressurser. Overføringene fra staten er begrenset og oppgavene er store»

Les mer : - Jeg kommer til å stemme nei

- På kollisjonskurs
- Siv Jensen er på kollisjonskurs med hele norsk idrett. Vi har i Idrettstinget forankret et ønske om å arrangere et OL i 2022, og det er massiv oppslutning om det i norsk idrett, sier Børre Rognlien til Nettavisen.

- Begge deler kan ikke være riktig
- Hun sier et OL vil bli for dyrt for Oslo. Så sier hun videre at det burde være nasjonal folkeavstemning fordi det er alle skattebetalerne som skal betale regningen. Begge deler kan ikke være riktig. Det som er riktig er at både med OL i 94 i Lillehammer og med søknad om et OL i 2018 i Tromsø var det forutsatt at Staten skulle betale det meste av regningen. Det er ikke noe annerledes med et OL i Oslo, slik at dette ikke er noen stor belastning for skattebetalerne i Oslo, sier idrettspresident Rognlien.

- Det er en betydelig investeringsgevinst for Oslo kommune og folk som bor i Oslo, fortsetter Rognlien.

Oslo kommune har i samarbeid med Norges Idrettsforbund brukt mer enn ett år på å utarbeide et estimat for hvor mye et Oslo-OL kommer til å koste, og resultatet ligger på et sted mellom 20 og 23 milliarder kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold

- Idretten har vurdert selv
Jensen fortsetter sitt OL-utspill med å si at det heller bør være mer fokus på barne- og ungdomsidrett.

«Det er fortsatt mangel på gode idrettsarenaer for barn og unge. Det viktigste vi kan gjøre for å stimulere høyere fysisk aktivitet, som er utrolig viktig, er å gjøre idrettsarenaer mer tilgjengelig uten at det er dyrt.»

- Hva tenker du om Jensens argumentasjon for å sette barne- og ungdomsidretten foran et OL?

- Dette har hele norsk idrett vurdert selv, og de har konkludert med at hele spekteret av idretten vil nyte godt av et OL. Denne erfaringen fikk vi også gjennom OL i 1994, avslutter Rognlien

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag