Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Sjåføren nektet å ta bort solfilmen. Han skiftet ut bildørene på stedet, og byttet tilbake etterpå

BYTTET UT DØRENE: Sjåføren av denne bilen skrudde av førerdøra og passasjerdøra i stedet for å skrape av solfilmen. På dette bildet ser man de originale dørene er demontert. Da bilen kjørte fra stedet, var det med hvite bildører.
BYTTET UT DØRENE: Sjåføren av denne bilen skrudde av førerdøra og passasjerdøra i stedet for å skrape av solfilmen. På dette bildet ser man de originale dørene er demontert. Da bilen kjørte fra stedet, var det med hvite bildører. Foto: Statens vegvesen
- Sjåføren nektet å ta bort solfilmen. Han skiftet ut bildørene på stedet, og byttet tilbake etterpå.

Statens vegvesen er vant til det. De har sett det meste før, nesten uansett hva det er for noe.

Men de lar seg fortsatt forundre.

Mandag stanset Statens vegvesen kontrollører en mørk Opel med ulovlig solfilm på siderutene, under en kontroll på Langsnessletta ved Kirkenes, skriver iFinnmark.

– Byttet tilbake

De ga sjåføren bruksforbud på bilen. Sjåføren fikk så muligheten til å fjerne til å fjerne solfilmen mens han var på stedet. Men det ville ikke mannen være med på, og forlot parkeringsplassen uten bilen.

Da han kom tilbake, hadde han med seg to hvite bildører. Han tok løs de mørke, originale bildørene og monterte opp de hvite, som ikke hadde solfilm på rutene, forteller Geir Arne Vian i Statens vegvesen.

Sist gang noe som dette hendte, så vidt Geir Arne Vian kjenner til, var i Lakselv på begynnelsen av 2000-tallet.

– Også denne sjåføren fikk mangellapp og bruksforbud inntil han tok bort de svarte rutene. Men han ville ikke rive solfilmen av og lånte i stedet bildører hos kompisen, minnes han.

Og som nevnte mann den gang, byttet også sjåføren av Opelen tilbake dørene når han kom hjem mandag.

– Jeg observerte den samme sjåføren i etterkant av kontrollen, på en annen veistrekning. Da hadde mannen byttet om på dørene igjen, sier Vian.

– Neste gang vil det svi

Selv om kontrollørene skjønner at i det slike tilfeller, der dørene mest sannsynlig byttes tilbake, så er det lite de kan gjøre. Men bare der og da, ifølge Vian. For med den nye instruksen veivesenet har, kan veivesenet sanksjonere ved gjentakelser. Og verktøyet de har er et nytt datasystem i bilene som viser hva utfallet i den siste kontrollen var.

– Neste gang han blir stanset i en kontroll vil det stå at han ble stanset 15. juni 2015. Og da er det ikke sikkert vi er like medgjørlige: Da blir bilen avskiltet og ferdig med det, sier han.

Og straffen for dette kan i tillegg fort bli 5000 kroner i bot, helt avhengig av hva juristene finner ut vil være en passende straff vil være, når alle hensyn er tatt, avslutter Vian.

Les flere saker hos Ifinnmark

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!