*Nettavisen* Nyheter.

- Sjalusi kan være motiv for drapet

Men politiet sier de har svært få spor etter det brutale drapet på Skøyen.

19.12.08 09:09

Politiet sier de står med svært få spor etter det brutale drapet på en 43 år gammel mann på Skøyen i Oslo torsdag.

- Det er ikke kommet inn nye opplysninger som bringer oss videre i saken, forteller sentralvaktleder Per Olav Utgaard ved Oslo-politiet til Nettavisen.

Fra flere vitner får imidlertid Dagbladet bekreftet at politiet skulle være på sporet av en mann i slutten av 30-årene natt til fredag. Mannen skal være godt kjent av politiet, og skal i lengre tid ha ønsket å ha et nært forhold til den 32 år gamle samboeren til 43-åringen. Han beskrives også som psykisk ustabil.

Sentralvakta kan imidlertid ikke bekrefte disse opplysningene.

IT-gründeren var på vei hjem fra jobb da han stukket ned og drept i et garasjeanlegg på Skøyen. Politiet har tidligere opplyst at spor på åstedet tydet på at drapsmannen har ventet drapsofferet. Også lommeboken til offeret skal ha blitt funnet i garasjeanlegget.

Les også: Knivdrept i garasjeanlegg

- Mye blod
Offeret ble funnet av to naboer i den innerste delen av garasjen, like ved bilen sin. Thomas Løkkeberg var en av de som fant offeret. Han forteller til Dagbladet at det var mye blod på åstedet og at offeret var ille tilredt.

Det er derfor spekulert i det var et personlig motiv bak drapet som er karakterisert som svært brutalt. Vaktleder Utgaard sier imidlertid at de ikke har noen indikasjoner rundt motivet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Erlend Aas/Scanpix

- Vi står foreløpig på bar bakke, sier han: - Så langt vi er kjent med er det ikke noe som knytter offeret til konflikter som kan kaste lys over drapet, fortsetter Utgaard.

Vaktlederen bekrefter at drapsofferets forretningspartner var inne til avhør torsdag, uten at han vil si noe nærmere nå om hva han har forklart. Offeret er brakt til Rettsmedisinsk Institutt for obduksjon.

Ingen overvåkingsbilder
Torsdag kveld ble det kjent at overvåkingskameraene i garasjeanlegget er såkalte «narrekameraer».

- De kameraene er bare dummykameraer, sa vaktmester for boligsameiet, Per Tore Lysenstøen, til Aftenposten.no.

Politiet må derfor gi opp håpet om at gjerningspersonen kan ha blitt fanget av på bilder ved åstedet. Likevel setter politiet fredag inn ressurser på å kartlegge andre overvåkingskameraer i området.

- Det er blant tingene som vil være naturlig å få en oversikt over, og sikre eventuelle opptak, sier sentralvaktlederen.

Fortsetter rundspørring
Det gjenstår fortsatt etterforskning på åstedet. Fredag vil politiet fortsette rundspørringen i nabolaget og avhøre andre personer som kan ha opplysninger i saken.

- Per nå har vi heller ikke tekniske funn som går i retning av noen gjerningsperson. Krimteknikere har vært på åstedet, men eventuelle DNA-funn for eksempel, er noe som først må analyseres nærmere før det bringer oss videre, sier Utgaard.

Klikk på bildet for å forstørre.

Beboerne i området følte seg utrygge etter nyheten ble kjent i går. At gjerningspersonen fortsatt er på frifot bidrar til uroen.

- Jeg er sjokkert og skremt, og jeg tror nesten ikke det er sant. Her bor det veldig mange barnefamilier, og det er veldig skremmende at politiet ikke har tatt gjerningsmannen ennå, sa Åse Hetland til Ioslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.