RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Sjefen kan lese e-posten din

(Nettavisen/Shutterstock)
Sist oppdatert:
Etter en ny forskrift er det bare to gyldige grunner til at sjefen kan lese e-posten din.

Det ene er når det er nødvendig for å ivareta den daglige driften eller berettigede interesser for virksomheten. Det andre er om det foreligger begrunnet mistanke om at din bruk av e-posten er et grovt brudd på plikter som følger av arbeidsforholdet - eller at bruken kan gi grunnlag for oppsigelse eller avskjed.

Forskriften, som er fastsatt av fornyings- og administrasjonsdepartementet, trer i kraft fra 1. mars.

- Jeg er glad for at vi nå får på plass regler som skaper forutsigbarhet både for arbeidstager og arbeidsgiver. For oss har det vært viktig at de nye reglene ivaretar arbeidstakernes rettigheter på en god måte, sier Grande Røys.

- Forskriften har derfor regler for hvordan innsynet skal gjennomføres og at arbeidstakernes rettigheter skal bli ivaretatt når innsyn gjennomføres. Det handler om at den ansatte skal ha informasjon, adgang til å delta ved gjennomføring av innsynet eller til å la seg representere av en tillitsvalgt eller annen representant. Arbeidstaker skal så langt som mulig forhåndsvarsles om at innsyn vil bli gjennomført, og få anledning til å uttale seg, sier minister Heidi Grande Røys i en pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere