*Nettavisen* Nyheter.

- Sjikanebevis finnes ikke

Forsvarer for den sexsjikanetiltalte permitterte ordføreren i Suldal mener det aldri burde ha vært reist tiltale mot hennes klient.

14.01.06 08:32

Anne Kroken er forsvarer for ordfører Andreas Drarvik (Sp) etter at han ba om å få oppnevnt ny advokat.

- Enorm påkjenning
Den permitterte ordføreren (65) ble fristilt fra alle politiske verv 2. mars i fjor etter at etterforskningen av ham var i gang. Drarvik er tiltalt for ti tilfeller av seksuelt krenkende og uanstendig oppførsel mot en kvinne i perioden 3. august 2003 til 30. januar 2005. Han er i tillegg tiltalt for ti tilfeller av simpelt skadeverk.

Drarvik har hele tiden nektet straffskyld. Mens den fornærmede kvinnen har fortalt sin side av historien til pressen , har ordføreren dessuten valgt å forholde seg relativt taus.

Fredag sa Drarvik til Stavanger Aftenblad at han nåer utålmodig med å få saken ut av verden . Han ønsket ikke å kommentere saken overfor TV 2 Nettavisen, og henviste til sin forsvarer.

- Det har vært store påkjenninger for min klient hele veien. Han ser veldig frem til å bli ferdig med saken, sier advokat Anne Kroken til TV 2 Nettavisen.

- Politiet har ikke bevis
Kroken er overbevist om at klienten bør bli frikjent.

Både Kroken og Drarviks tidligere forsvarer, Endre Skjørestad, bestrider politiets skriftprøvebevis. Som ledd i etterforskningen ble ordføreren bedt om å levere inn skriftprøver, som Kripos analyserte opp mot sjikaneskribleriene på kvinnens eiendom.

- Jeg er krystallklar i min oppfatning av at det ikke finnes tekniske bevis, fremhever Kroken.

Advokaten vil ikke gå nærmere inn på det hun mener er fravær av tekniske bevis.

- Det vil jeg si mye om under rettssaken. Det jeg kan si er at jeg har sett det politiet vil presentere, og jeg mener at det ikke burde ha vært tatt ut tiltale. Politiet må bare jobbe videre. De har feil mann, lyder hennes dom.

Rettssaken mot Drarvik kommer opp for Ryfylke tingrett førstkommende mandag. Det er satt av tre dager til behandling av saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.