RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Sjikanøst søppel på TV 2

Sist oppdatert:
- Tidenes mest fordomsfulle TV-program. Slik karakteriserer leder Nadeem Butt i Antirasistisk senter mandagens dokumentar «Naive Norge» på TV 2.

- Du opptrer som fornærmet, anklager og dommer, og konkluderer med å dømme alle med innvandrerbakgrunn. Det er en voldsom generalisering som mangler sidestykke, sier Nadeem Butt til Dagbladet.

Her raser debatten om programmet

Se innslag fra dokumentaren øverst i saken

Han reagerer sterkt på dokumentaren «Naive Norge», som mandag kveld ble vist på TV 2. Filmen, som er laget av Christofer Owe, handler om hans opplevelser av Holmilia i Oslo i løpet av et år.

Butt har bodd på Holmlia i seks år, og sier han ikke kjenner seg igjen i noen av beskrivelsene. Han hevder han ikke har sett noe verre eller mer fordomsfullt program på norsk TV.

Her kan du selv se dokumentaren (abonnement)

Han får støtte av professor Thomas Hylland Eriksen, som i et leserinnlegg i Dagbladet kaller filmen søppel i beste sendetid.

«Filmen er en journalistisk arbeidsulykke; den er kunnskapsløs, ensidig og krenkende overfor både majoritet og minoritet.», skriver Hylland Eriksen.

TV 2 på sin side kaller filmen for en personlig politisk dokumentar, og redaksjonssjef Odd Isungset i Dokument 2 synes det er veldig bra at dokumentaren skaper et så heftig engasjement.

Han sier han kunne tenke seg å sende flere slike dokumentarer, om personers egne personlige refleksjoner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere