- Sju er reddet ut

Foto: Foto Bjørn Tore Ness/Namdalsavisa (Foto Bjørn Tore Ness/Namdalsavi)

Uklart om noen fortsatt befinner seg i husene, som har havnet på sjøen.

13.03.09 17:42

Seks bolighus har fredag formiddag rast på sjøen i Kattmarkvegen i Namsos, melder Namdalsavisa.

Se bildekarusell hos Namdalsavisa.

Har du tips om saken? Send SMS eller MMS til 1930, ring 21006010 eller send e-post til vaktsjef@nettavisen.no

- Vi har reddet ut sju personer fra rasområdet. De jobber nå med å hente ut personer fra et område innenfor rasstedet som har blitt isolert, sier Nils Ole Sunde ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til Nettavisen fredag ettermiddag.

Politiet sier til Nettavisen at det ikke er noen som er meldt savnet etter raset.

- Vi har ingen melder om savnede personer, sier pressevakt Anita Stavran ved Nord-Trøndelag politidistrikt til Nettavisen ved 15.50 tiden.

Ifølge Stavran er det sett to biler i nærheten av raset, men de er bekreftet tomme.

Se video fra rasområdet:

HTML EMBED
video_embed(12283,1);

- Venter på helikopter
Det spekuleres i at sprengning i forbindelse med veiarbeid utløste et leirras. En av de som ble tatt av raset var Sturla Forås. Han fortalte til Nettavisen tidligere fredag hvordan raset startet umiddelbart etter en veisprengning.

- Jeg befant meg midt i raset inne i huset. Det var bulder og brak, og så begynte alt å bevege seg, sier Forås til Nettavisen.

- Vi kan bekrefte at det ble foretatt en sprenging før raset, men vi kjenner ikke til årsaksforholdet i forbindelse med raset, og det er noe vi nå jobber med og bistår politiet i, sier Eivind Sperre Austnes, kommunikasjonsleder i Statens vegvesen region Midt-Norge, til Nettavisen.

Raset går 150-200 meter ut i sjøen og skal være 200-300 meter bredt. Foreløpig er årsaken til raset kjent, men mye tyder på at dette er et såkalt leirras.

Les: Sjekk om huset ditt er utsatt

Venter på helikopter
- Jeg kom 20 minutter etter at det skjedde. Jeg så to hus som lå på sjøen et par hundre meter fra land. Det ene huset så ut til å ha vært delt i tre. Jeg har fått bekreftet at to biler er tatt i raset, sier Klaus Magne Jørgensen, som befinner seg på stedet, til Nettavisen.

Sturla Forås bor i Kattmarkvegen og befinner seg midt i rasområdet.

- Jeg har ikke mulighet til å snakke med deg nå fordi vi står og venter på helikopteret, sa Sturla Forås, som er innesperret i et av husene, til Nettavisen like før klokken 13.

Namsos kommune har opprettet et pårørendesenter i Namsos samfunnshus, på telefon 95 86 80 68 eller 95 19 79 22. Et evakueringsmottak etableres på Vestbyen skole.

- Håper inderlig sterkt...
Samferdselsminister Liv Signe Navarsete er preget av ulykken:

- Jeg håper inderlig sterkt at det ikke skal være mennesker involvert i dette, sier samferdselsminister Liv Signe Navarsete til TV 2.

- Bør ikke veiarbeid sikres mot slike ras?

- Jo, absolutt, men jeg kjenner ikke til hva som har skjedd i dette tilfelle, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.