*Nettavisen* Nyheter.

- Skal aldri mer på fjellet

Foto: Roy Hilmar Svendsen (iBergen.no)

Anne Lise Haukås og Trygve Endal holdt seg fast i en trestamme på Ulriken i natt.

12.04.07 11:42

(iBergen.no) : Fjellturen til 22 år gamle Anne Lise Haukås og kameraten Trygve Endal (21) utviklet seg til et lite mareritt onsdag kveld. På vei fra Fløyen til Ulriken gikk de seg vill i tåka og havnet på kanten av et stup ved Svartediket. Like før klokken 3 i natt ble de to funnet av politiet og innlosjert på Turnhytten.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Vi var litt dum som gikk på tur, og så fant vi ikke veien ned. Det var masse tåke, vind og regn. Det var helt forferdelig, sier Haukås.

- Vi så hvor vi var og fikk det forklart av politiet. Vi kunne også se lysene ned mot Svartediket. Men det var veien som var problemet. Rett foran oss var et stort stup, og vi kom oss ingen vei, forteller Endal.

- Var nesten døde
De to karakteriserer seg selv som vante med å gå i fjellet, men sier de aldri før har vært i Hardbakkedalen på Ulriken. Da de skjønte at de ikke kom seg ned, ble de stående og vente på hjelp mens de holdt seg fast i en trestamme. Hele tiden holdt de kontakt med politiet på mobiltelefon.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Det var helt forferdelig å stå der i timevis og bare vente på at noen skulle finne oss, sier Endal.

- De kom klokken tre i natt. Da var vi nesten døde. Det var iskaldt, sier Haukås.

- Skulle ikke på fjelltur
Klokken 1000 torsdag formiddag kom de to ned i lavlandet igjen med den gule Ulriksbanen. - tilsynelatende i fin form og mektig glade for å ha kommet seg ned i god behold.

- Hadde det ikke vært for at politihunden klarte å snuse seg frem til oss, så spørs det om vi hadde blitt funnet så fort. Både politiet og Røde Kors gjorde en fantastisk innsats, sier Anne Lise til iBergen.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

De to hadde egentlig ikke planer om å gå fjelltur i det hele tatt og var derfor ikke utstyrt for en lengre tur.

- Vi skulle bare gå en tur på Fløyen, turen over Vidden var bare et innfall. Det var en veldig dårlig idé. Jeg skal i alle fall aldri mer på fjelltur, sier Anne Lise.

- Krevende operasjon
Politibetjent Bjørn Rolland forteller til iBergen.no at det var en krevende operasjon å få de to ned fra fjellet.

- Vi forholdt oss til lysløypen i Isdalen og brukte blålys slik at de kunne se oss. Vi hadde kontakt på telefon og satte deretter ut en kurs der vi trodde de var. Hunden Fero snuste seg frem til de to, sier Rolland som skryter av Røde Kors sin innsats i natt.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.