RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX

- Skal gjøre vårt beste

Sist oppdatert:
- Vi skal gjøre så godt vi kan – det vil sikkert gå fint. Jeg har vært regent tidligere, men aldri over så lang tid, sa kronprins Haakon mandag kveld.

Web-tv:Se hele pressekonferansen i opptak

Både kronprinsen og kronprinsesse Mette-Marit var gjester under NORADs hiv-aids-konsert på Eidsvolls plass, og frammøtt presse var naturlig nok svært interessert i kronprinsens kommentar etter dagens nyhet om kongens blærekreft, melder NTB.

- Det var ikke noe hyggelig budskap å få, men vi er glad for at legene melder om gode prognoser. Legene er optimistiske og kongen blir frisk, sa Haakon.

- Kongen har bedt meg fortelle at han setter pris på hilsener og all omtanke, sa kronprins Haakon.

Overtar program og TV-tale
I forbindelse med sin fars sykdom er det kronprins Haakon som i henhold til Grunnlovens paragraf 41 overtar kongens offisielle plikter. Blant annet er det kronprinsregenten som vil holde årets nyttårstale.

Tirsdag skulle kongeparet hatt middag på Slottet for landets fylkesmenn, men både denne middagen og middagen for medlemmene av Høyesterett dagen etter er avlyst på grunn av kongens sykdom.

Høytidelige audienser og andre planlagte audienser overtas av kronprinsregenten i den perioden kongen er syk.

Grunnlovsbestemt
Det er også kronprinsparet som sammen med dronning Sonja vil være til stede ved utdelingen av Nobels fredspris 10. desember. Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit vil også være stede ved Nobelkonserten i Oslo Spektrum dagen etter.

I kongens sykmeldingsperiode vil kronprinsregenten også lede statsråd, kanskje med unntak av de første ukene etter at kronprinsparets barn er kommet til verden i siste halvdel av januar. Da kan det bli regjeringen selv som «forestaar Rigets bestyrelse», som det heter i Grunnloven.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere