RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skal ha tre på tinget fra Rogaland

Sist oppdatert:
KrF-leder Dagfinn Høybråten satser på å få følge av to partifeller på Rogalandsbenken. Men bare 14 prosent av rogalendingene syns det er greit at Høybråten er listetopp i fylket.

Tre av fire rogalendinger mener det er galt av KrF å stille med Dagfinn Høybråten som listetopp foran Stortingsvalget neste høst. Knapt 14 prosent mener det er rett, viser en fersk TV 2-måling.

En offensiv KrF-leder besøkte i dag sitt nye fylke.

- Rogalending kan jeg aldri bli, men det jeg lover er å stille arbeidskraft og handlekraft til rådighet for Rogaland Kristelig Folkeparti, sa Høybråten til TV 2 under sitt besøk i Haugesund.

Ambisiøs
Høybråten annonserte i dag at han har en ambisiøs målsetning for valget.

- Gjør vi det samme gode valgresultatet som i 2001, så får vi med den nye mandatfordelingen inn tre mandater fra Rogaland. Det må være målet, tre mandater.

Det vil i så fall bli ny rekord av KrF-ere på Rogalandsbenken. I inneværende periode har partiet to mandater, og dagens Rogalandsbarometer som TNS Gallup har laget for Stavanger Aftenblad, Haugesunds Avis og TV 2, ville bare gitt partiet ett enslig mandat på Rogalandsbenken.

Tommelen ned
Hele 75,6 prosent av de spurte i en måling TNS Gallup har laget for TV 2 sier det er galt av Rogaland KrF å stille med Høybråten som listetopp. Bare 13,7 prosent mener det er rett med en listetopp som bor i Akershus. De øvrige har ingen oppfatning om spørsmålet.

- Jeg skjønner at det er en uvant tanke og at den møter noen spørsmål som vi etter hvert skal besvare, sier Høybråten til TV 2.

Han tar motgangen som en utfordring og sier han strekker ut en hånd til samarbeid.

KrF delt på midten
Kristelig Folkepartis egne velgere i Rogaland er delt i synet på om Høybråten bør bli listetopp for partiet. Et knapt flertall, nøyaktig 50 prosent av KrF-velgerne mener det er rett med Høybråten som listetopp, mens 38,5 av KrF-velgerne i Rogaland sier nei til partilederen på toppen av stortingslisten.

Kan stille i Rogaland
Etter av lov om bostedsbånd ble opphevet, kan et parti stille med kandidater som ikke er bosatt i fylket på valglistene. Høybråten kan dermed juridisk være KrFs listetopp i fylket, men siden loven ble endret, har bare 14 representanter blitt valgt inn fra et annet fylke enn der de er bosatt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere