RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) under intervju på kontoret hans torsdag.
Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) under intervju på kontoret hans torsdag. Foto: Gorm Kallestad (/ NTB scanpix)

- Skal ikke tjene på ulovlig opphold

Sist oppdatert:
Regjeringen bytter sosialhjelp med matkuponger.

Oslo (NTB):

Mennesker som oppholder seg i Norge uten gyldige papirer, skal ikke lenger kunne motta økonomisk sosialhjelp. I stedet vil regjeringen tilby matkuponger og en seng å sove i.

– Det skal ikke være tvil om at ulovlig opphold ikke skal finansieres med økonomisk sosialhjelp, sier arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp).

Regjeringen besluttet i statsråd fredag å endre forskriften som regulerer rett til sosiale tjenester for personer uten lovlig opphold i Norge. Eriksson forskutterte dette i et intervju med NTB tidlig i januar.

– Jeg vil at Nav-kontoret som hovedregel skal gi nødhjelp til personer med ulovlig opphold for eksempel i form av matkuponger og en seng å sove i, ikke i form av penger. Dette skal understreke at hjelpen ikke er en inntekt, men konkret hjelp i en nødssituasjon, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere