- Skal lønne seg å være organisert

Foto: (Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen)

- Det skal lønne seg å være fagorganisert. Det sier Ap-leder Jens Stoltenberg, som dermed kommenterer transportarbeiderstreiken for aller første gang. Det reagerer Erna Solberg på.

10.05.04 09:56

- Jeg støtter det som er det grunnleggende kravet, nemlig at det skal være mer lønnsomt å være fagorganisert, men vi kan ikke og vil ikke ta stilling til selve tariffsituasjonen.

Det sier Arbeiderpartiets leder Jens Stoltenberg til Kanal 24.

Men Jens Stoltenberg kommer med forslag til hvordan de fagorganiserte kan bli fornøyde.

Vil øke fradraget
- Vi er tjent med å ha et arbeidsliv der det er mange som er organisert, slik at det er ordnede og ryddige forhold. Jeg ser at mange fagforbund forsøker å få til det på mange mulige måter, og overlater trygt til dem å bestemme hvilke virkemidler vi skal bruke for å få det til.

- Arbeiderpartiet for sin del har gått inn for at vi skal ha fradrag for fagforeningskontingent og vi ønsker å øke det fradraget for å gjøre det mer lønnsomt å være LO-organisert eller fagorganisert, sier Stoltenberg.

Erna advarer Jens
Kommunalminister og nyvalgt Høyre-leder Erna Solberg legger ikke skjul på at hun misliker Stoltenbergs indirekte støtte til de streikende transportarbeiderne.

- Jeg tror at det hadde vært lurt å være ryddig i forhold til slike streikegrunnlag, at man ikke hadde meninger om det på forhånd.

Hun er overrasket over Stoltenbergs utspill og advarer mot å gjøre politikk av denne konflikten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.