*Nettavisen* Nyheter.

- Skal til New Zealand

Foto: TORSTEN BLACKWOOD (Afp)

Skrev på Facebook at han planla tur til New Zealand.

25.01.12 17:30

(BA.no): New Zealandske og norske myndigheter frykter at Jarle Andhøy (34) har lagt ut på en ulovlig ekspedisjon i sørishavet. Mye tyder på at Andhøy også denne gangen har med seg Samuel Massie (19) fra Bergen, skriver Bergensavisen.

Var i utlandet
Det har ikke lykkes BA å komme i kontakt med Massie eller familien hans for kommentar i saken.

Da BA snakket med Massie i starten av forrige uke i forbindelse med premieren på TVNorge-serien «Berserk mot Sydpolen» (se faktaboks) opplyste 19-åringen at han var i utlandet. Han ville ikke si noe mer om hvor han var.

På Facebook har Massie imidlertid vært mer utfyllende om reiseplanene sine.

5. januar skrev han at han var i Amsterdam og hadde planer om å reise til New Zealand.

Ville gjort det igjen
I forrige uke spurte BA Massie om han ville dratt på ekspedisjonen igjen. 19-åringen svarte slik:

- Ja, definitivt. Vi som var ombord brant for dette og opplevde veldig masse på turen. Jeg ville absolutt gjort det igjen.

Til BA fortalte Massie også at han har brukt tiden etter dødsekspedisjonen på å komme seg tilbake til hverdagen. Han har ikke latt seg skremme av det å være på havet.

- Nei, jeg prøver å komme meg ut så ofte som mulig. Det å være på havet er den beste terapien for meg. Det har vært mye skole den siste tiden, men jeg tenker jo på å kjøpe meg en seilbåt når jeg får spart opp penger.

Leteaksjon
New Zealand Radio meldte onsdag at Jarle Andhøy og bergenseren Samuel Massie har satt i gang en ny sørpolsekspedisjon.

- Vi har fått ubekreftede meldinger om at Jarle Andhøy og Samuel Massie kan være om bord i en ny båt, også denne kalt Berserk, muligens fortøyd et sted i Auckland eller Northland, melder myndighetene og ber om tips i saken.

Ifølge NTB er norske myndigheter kjent med at Andhøy har oppholdt seg i New Zealand en stund og at han har kjøpt ny båt.

- Vi har varslet alle traktatlandene om at en ny ekspedisjon kan være under planlegging og at norske myndigheter ikke har gitt tillatelse til denne. Det ville vært naturlig at vi hadde fått kjennskap til om andre land hadde gitt tillatelse. Det har vi ikke fått, sier kommunikasjonsrådgiver i UD Svein Michelsen til NTB.

- Det er derfor grunn til å tro at Andhøy ikke har fått godkjenning fra andre traktatland, sier han.

New Zealandske myndigheter har satt igang en leteaksjon etter fartøyet.

Les flere saker i Bergensavisen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.