RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skal vise barna at jeg er uskyldig

Foto: TV 2
Sist oppdatert:
– Mine barn skal ikke vokse opp og tro at pappa drepte mamma, sier Gamal Hosein i dette åpenhjertige intervjuet med TV 2 Nettavisen. Nå anker han avslaget fra Høyesterett til Strasbourg.

TV 2 Nettavisen møter den drapsdømte 38-åringen på forsvarer John Christian Eldens kontor i Oslo sentrum lørdag ettermiddag. For to dager siden fikk han sin anke avvist av Høyesterett.

- Jeg må godta den avgjørelsen som er tatt. Jeg har ikke noe valg, men jeg vil kjempe for å bevise min uskyld. Jeg nekter å godta justismord, sier Gamal Hosein.

- Dumpet liket
Gamal Hosein ble dømt til ni års fengsel for å ha drept sin hustru Gry på Faresgrillen i Skien, den 13. januar 2001.

Dommene fra Skien og Porsgrunn tingrett og Agder lagmannsrett konkluderer begge med at Hosein dumpet liket kona i Skienselva. Liket ble funnet i elven 6. mars samme år.

Flykter ikke
Etter at Høyesterett torsdag avgjorde at drapsdommen mot Gamal Hosein blir stående, har påtalemyndigheten antydet at de frykter straffeunndragelse. Den drapsdømte sier selv at han ikke har planer om å flykte fra dommen.

- Jeg venter på å få en innkallelse til soning. Det har jeg ikke fått. Jeg ser at noen mener det er en fare for at jeg skal flykte, men det gjør jeg ikke, sier Hosein.

Han har heller ikke planer om å legge ned kampen for å renvaske seg.

- Jeg skal vise mine barn at jeg er uskyldig. De skal ikke vokse opp og tro at pappa drepte mamma, sier Hosein.

Anker til Strasbourg
Forsvarer John Christian Elden vil nå klage avgjørelsen inn for menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg. Han peker på at Hosein ikke fikk lagt fram alle bevis for retten. Spesielt viser han til løgndetektortesten som viste et svært positivt utslag for Hosein. I flere land, blant andre USA, brukes løgndetektortest jevnlig, og Hoseins resultat ville ført til at straffesaken mot ham aldri hadde kommet opp.

- Vi fikk ikke engang lov å fortelle retten om løgndetektortesten og hva den konkluderte med. I blant annet Birgitte-saken fikk fetteren lov til å fortelle om løgndetektortesten i sin forklaring. Det fikk vi ikke lov til her, sier Elden.

Ber om hjelp
Gamal Hosein ber også om at folk som kan belyse saken ytterligere, tar kontakt. Han håper at noen vil komme med opplysninger som beviser at han ikke drepte sin kone.

- Hva tror du skjedde med Gry?

- Jeg vet ikke. Politiet har jo ikke klart å belyse dette skikkelig. Men hvis noen drepte min kone, så går det en drapsmann løs, sier Hosein.

Hosein sier at det har vært svært vanskelig å forholde seg til at han ikke får møte sine barn. Han og Gry Hosein fikk to barn sammen. Barna, som i dag er 9 og 14 år, bor i dag hos mormoren.

Mistet kontakt med barna
- Det er fælt at mine barn blir fremmede for meg. Jeg vil ikke at de skal tro at jeg drepte deres mor. De har fått servert en historie fra andre. Jeg har aldri fått muligheten til å forklare meg for barna mine, sier Hosein.

Hosein sier at han hele tiden har trodd at han til slutt skulle bli frikjent for drapet.

- Jeg ble veldig overrasket over at Høyesterett avviste saken min. Hvordan kan de gjøre noe slikt? Hvordan kan man dømme en uskyldig mann? spør Hosein.

Hans høyeste ønske er at han en dag blir frikjent og at han kan ta opp kontakten med barna igjen. Uansett har han ingen planer om å flykte, forsikerer han, og når han er ferdig med å sone ønsker Hosein å bosette seg i Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere