- Skateparker i Oslo er mangelvare

Foto: Henrik Arneberg (Nettavisen)

- Tomtene er som regel belastede områder som tidligere har vært tilholdssteder for narkomane.

06.09.11 21:25

VIKA SKATEPARK (Nettavisen): Onsdag 7. september er det offisiell åpning av Vika skatepark på Vestbanetomten. Likevel har parken allerede vært aktivt i bruk flere uker. Hovedstaden fylles nemlig opp av stadig flere skatere. Likevel: Skateparkene er det fortsatt få av.

Den nye parken holder til på deler av Vestbanen hvor Statsbygg planlegger å bygge nytt Nasjonalmuseum. Selskapet stilte arealet til disposisjon og godkjente at deler av området kan brukes som skatepark inntil videre.

(Saken fortsetter under bildet)

Foto: Henrik Arneberg

Kommunen på sidelinjen
Nettavisen møter Bjørn Gulbrandsen (42) mens han tester ut den nye parken. Gulbransen har skatet siden starten av 80-tallet og er blant annet involvert i Gamlebyen Sport og Fritid (GSF), som har gjort mye for skatemiljøet i Oslo. Han er imponert over den nye parken, men legger raskt til at det burde være langt flere av dem i Oslos bydeler.

- Alt vi gjør skjer på egenhånd. Vi får noe støtte fra kommunen, men det er som regel bare smuler. Hardt dugnadsarbeid og lokale ildjsjeler skal ha æren for at vi i har noen gode skateparker i Oslo, sier han.

Belastede områder
Tomtene som blir gjort om til skateparker er som regel belastede områder som tidligere er blitt brukt av narkomane eller hjemløse.

- Det bør satses mer på å gi ungdommer som ikke driver med organisert aktivitet gode tilbud slik at de har noe å drive med. Dessverre opplever jeg at situasjonen har gått motsatt vei siden jeg startet å skate for 30 år siden. Fritidsklubber bygges ned og det blir stadig dårligere tilbud for unge i bydelene. Skal politikerne vinne unge velgere i Oslo må de vise at de vil ta vare på barn og ungdom i hele Oslo. Det burde være en skatepark i hver bydel i Oslo, sier han.

(Saken fortsetter under bildet)

Foto: Henrik Arneberg

Henger etter
I følge Guldbransen ligger Oslo bak byer i Norge og Norden. Han syns det er på tide at skateparkene legges midt i sentrum og blir en større del av bybildet.

- I andre land legger man skateparkene midt i sentrum, mens i Oslo gjemmer vi bort skaterne. Jeg mener at alle store byer med respekt for seg selv burde ha et skikkelig anlegg i sentrum og en liten park i hver bydel. I flere norske byer har man klart å skape et sunt og aktivt skatemiljø, dette burde kommunepolitikernei Oslo også prioritere, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.