RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skaut er barnemishandling

Sist oppdatert:
Stortingsrepresentant Ulf Erik Knudsen fra FrP mener skaut på muslimske småjenter er barnemishandling. - Idotisk, mener Aslam Ahsan i ressurssenteret for pakistanske barn.

I et leserinnlegg torsdag skriver Ulf Erik Knudsen, som er stortingsrepresentant for Frp og fraksjonsleder i Familie-, kultur- og administrasjonskomiteen, at det er regelrett barnemishandling å se småjenter fra muslimske miljøer løpe rundt i sommervarmen med skaut på hodet.

- Jeg får helt vondt i magen av å se disse småjentene i skaut og lange bukser og jakker i tretti varmegrader, sier Knudsen til TV 2 Nettavisen.

- Må bare le

Aslam Ahsan, leder for ressurssenteret for pakistanske barn, synes at utspillet er idiotisk.

- Jeg må bare le. Dette henger ikke på greip. Vedkommende som kommer med dette utspillet kan ikke ha begge bena på jorden, sier Ahsan til TV 2 Nettavisen.

Han tror utspillet dreier seg om å få oppmerksomhet i valgkampen og et utslag av kreativitet.

Mot enkeltmenneskets frihet

- Frp-politikeren kan jo ikke mene dette, det taler jo mot Frp sin egen ideologi om enkeltmenneskets frihet. Jeg vil ikke bagatellisere utspillet, men vedkommende må jo mangle bakkekontakt, sier Ahsan.

Knudsen skjønner at mange vil reagere på de sterke ordene, men for å sette dette på dagsorden må kraftige uttrykk brukes, mener han.

Sammenlikner med 1800-tallet

Knudsen skriver at integrering ikke er mulig når foreldrene er så fanatisk religiøse at de tvinger småbarn til å skille seg slik ut på denne måten. Han sammenlikner småjentenes skaut med kvinneundertrykkelse i Norge på 1800-tallet.

Knudsen hevder at mange innvandrerbarn blir truet av foreldrene og risikerer fysisk avstraffelse om de tar av seg skautet.

- Det stemmer ikke at skaut bæres på grunn av tvang. Se på muslimske bestemødre og vanlige kvinner, de går med skaut de også. Det er helt frivillig, sier Ahsan.

Bør trekke inn barnevernet

- Man bør prøve å få en dialog først, men virker ikke dette, kan tvangstiltak settes i gang, sier Knudsen.

Han fremholder at barnevernet bør trekkes inn som et tiltak dersom ikke annet nytter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere