Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skjenkestopp klokken to

Foto: Holm, Morten (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Regjeringen vil stramme inn alkoholloven.

Får regjeringspartiene slik de vil, kan ikke kommunene la utesteder servere alkohol etter klokken 2 om natten. Sammenhengen mellom skjenketider og vold gjør at politiet jubler. Politimestrene i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim var i 2007 blitt så bekymret over utviklingen med helgebråk, at de ba om reduksjon i salg og skjenking av alkohol.

Denne innstrammingen ble nevnt først i forrige uke da Senterpartiet la fram sitt programforslag til stortingsvalget. «Senterpartiet vil endre alkoholloven for slik å redusere maksimal skjenketid fra kl. 03.00 til 02.00», heter det her, melder NTB.

Torsdag omtalte Arbeiderpartiet skjenketidene for første gang i sitt utkast til partiprogram. Der står det at «Arbeiderpartiet vil (...) vurdere innskrenkning i åpningstidenes maksimalgrense for utsalg- og skjenkesteder».

Leder Jan Bøhler i Oslo Ap sier til Aftenposten at han håper landsmøtet til våren vil gå enda et skritt og konkludere med at loven må strammes inn.

Karin Andersen er sosialpolitisk talskvinne i Sosialistisk Venstreparti, og hun vil fremme et forslag til SVs nye program om en nasjonal innstramming i skjenketiden.

Justisdepartementet jobber nå dessuten med en stortingsmelding hvor sammenhengen mellom skjenketider og vold er et hovedtema. Helse- og omsorgsdepartementet vil i løpet av de nærmeste månedene sende ut på høring en rekke endringer i alkoholloven, inkludert endringer i bestemmelsene om skjenketider.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!