RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skjerp kontrollen med syke bilister

Sist oppdatert:
Den psykisk syke kvinnen drepte tre på sin ville ferd i trafikken. Familien fortviler og Trygg Trafikk krever at rutinene skjerpes. Se web-TV.

I retten mandag ble den 41 år gamle kvinnen erklært ikke strafferettslig tilregnelig og saken ble henlagt.

- Varslingsrutiner mellom lege og politiet må bli bedre slik at politiet kan inndra førerkort når situasjonen krever det, sier direktør Trygg Trafikk Leiv Ellevset i et intervju med TV 2, som sendes onsdag kveld.

Vil ikke ha hevn
Det var i fjor den psykisk syke kvinnen kjørte mot kjøreretningen på E6. Hun frontkolliderte med bilen der de tre familiemedlemmene satt, men kunne ikke selv redegjøre hvorfor hun kjørte midt i veien.

Også ofrenes familie etterlyser rutiner mellom polti og helsevesen. Rune Gustavsen mistet sin sønn, barnebarn og svigermor i den tragiske ulykken.

- Vi er ikke ute etter hevn, men at samfunnet skal gjøre noe. Varslingsrutinene er ikke gode nok. Personer som er så psykisk syke burde fått inndratt førerkortet, sier han til TV 2 Nyhetene.

Fortvilet
For Gustavsen har året vært preget av fortvilelse, sorg og savn.

- Alt vi ønsker, er at samfunnet gjør noe mer enn å bare legge det til side, og at ikke sorgen nedvurderes til en ubetydelighet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere