*Nettavisen* Nyheter.

- Skjerpet sikkerhet rundt Shabana

Foto: Lars Håkon Mosvold (Scanpix)

Sikkerheten rundt komikeren Shabana Rehman er skjerpet etter skuddene mot søsterens restaurant.

17.11.05 00:06

Onsdag skal Rehman framføre en folketale på Bjørnsonfestivalen i Molde.

- Vi har skjerpet sikkerheten rundt Shabana Rehman. Shabana er redd, og for at hun skal føle seg sikker vil vi sørge for at det er et sikkerhetsopplegg her, sier festivalsjef Gro Kvanvig i Bjørnsonfestivalen til TV 2 Nettavisen.

Hun ønsker ikke å si hvilke tiltak de har iverksatt, men bekrefter at Molde-politiet er informert.

- Etter en slik episode tar vi selvsagt det alvorlig, men hva vi gjør ønsker jeg ikke å komme inn på, sier Kvanvig.

Politiet bekrefter derimot at Shabana ikke får politibeskyttelse.

- Det er ikke iverksatt noen tiltalk overfor den personen i vårt distrikt i forbindelse med besøket. Det er vurdert, og vi har vært i kontakt med Oslo-politiet, sier operasjonsleder Harald Melland ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

- Angrep på familien
En eller flere ukjente personer skal ha skutt minst 15 skudd mot restauranten til Shabanas søster på Grünerløkka i Oslo natt til onsdag. Bakgrunnen for skytingen, kan ha vært stuntet til Shabana Rehman i Haugesund nylig, der hun viste rumpa.

- Shabana er selvsagt veldig bekymret for det som har skjedd. Det er familierestauranten det dreier seg om, så uansett hva som ligger til grunn er det et angrep på familien hennes. Det er klart hun er veldig oppbrakt på grunn av det, sier festivalsjefen.

På grunn av skytingen mot restauranten har Shabana også måttet utsette sin opptreden på festivalen.

- Hun ga oss beskjed ganske tidlig i dag om at hun ikke hadde anledning til å komme med flyet hun var oppsatt med på grunn av skyteepisoden, sier Kvanvig.

Opprinnelig skulle Shabana Rehman fremføre en såkalt folketale klokken 15, men dette er nå utsatt til klokken 17.

- Vil ikke la seg kneble
Bjørnsonfestivalen er en ytringsfrihetsfestival i Bjørnstjerne Bjørnsons ånd, og nettopp på grunn av det ønsket Shabana å delta.

- Hun synes det er veldig viktig at hun ikke skal bli knebla av sånne typer hendelser, sier Kvanvig.

Rehman skal fremføre en tale som hun selv har skrevet, med temaet jord og uavhengighet.

Leiligheten ubeskyttet
I formiddag var det ikke iverksatt sikkerhetstiltak ved Shabana Rehmans leilighet på Oslos vestkant.

TV 2 Nettavisen kunne med letthet komme inn i oppgangen og gikk uhindret til leiligheten hun deler med kjæresten Dagfinn Nordbø.

Politiet vil ikke kommentere om de vurderer sikkerhetstiltak ved leiligheten, men henviser til en pressebriefing på politihuset i Oslo klokken 15.

- Skjøt med automatvåpen
Det var rundt klokken 04 onsdag morgen at mellom 16 og 18 skudd ble avfyrt fra et halvautomatisk våpen mot restauranten "Rehmans" på Grünerløkka.

Politiet slo imidlertid ikke alarm før klokken 07.30, da håndverkere som kom på jobb i restauranten oppdaget de mange kulehullene.

- Prosjektilene har flydd rundt der inne, forteller en av håndverkerne til TV 2 Nettavisen.

Hørte mulig fluktbil
Utenfor restauranten, i Thorvald Meyers gate og Seilduksgata, lå patronhylsene strødd. Trolig stammer hylsene fra en 9 mm halvautomatisk pistol.

- Vi lå og halvsov da det smalt. Først 4-5 skudd som ble avfyrt med en interval på et sekund. Så ble det stille. Deretter smalt minst ti skudd i rask rekkefølge, sier Marianne Jørgensen og samboeren Erlend Sæverud.

Paret forteller at de la seg lavt da skuddene smalt. Etter at skytesalvene var over, ble det stille i omtrent et halvt minutt. Deretter hørte paret en bil som ruset opp, før den forsvant i høy hastighet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.