RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Erik Holand / Agderposten / SCANPIX)

- Skjøt for å drepe biltyven

Sist oppdatert:
Politiet i Agder mener at 22-åringen i Froland skjøt for å drepe den 30 år gamle Ronny Halvorsen. I dag begraves biltyven som ble drept.

Halvorsen ble skutt da han stjal bilen til en 22-åring i Froland 21. desember. Den drapssiktede hevder at han skjøt for å redde faren som skal ha blitt forsøkt kjørt ned av Halvorsen.

Etterforskningen viser at 22-åringen skjøt tre skudd innenfor en radius på 30 centimeter. To av skuddene bommet så vidt på drapsofferet, mens det tredje skuddet var dødelig.

22-åringen har hevdet overfor politiet at han skjøt for å skade bilen og dermed stoppe biltyven som skal ha vært på vei mot faren til 22-åringen. Det tror ikke politiet på, skriver Agderposten.

Gjennom kroppen
- Det er ikke spor som så langt bekrefter at skuddene er rettet slik han forteller, sier en sentralt plassert kilde til avisen.

22-åringen var en lovende skiskytter og en aktiv jeger. Politiet tror ikke det er tilfeldig at skuddene traff i og rundt drapsofferet.

- Skuddet som drepte 30-åringen traff ham i skulderen, gikk gjennom hele overkroppen, og ut under skulderen på den andre siden, sier en kilde med kjennskap til obduksjonsrapporten.

- Splittelse
Høyesterettsadvokat Tor Erling Staff har tatt jobben som bistandsadvokat for familien til Halvorsen, og vil tirsdag delta i begravelsen.

Staff reagerer sterkt på hvordan lokalsamfunnet har gitt sin sympati til den siktedes familie, mens drapsofferets mor har blitt støtt ut i kulden. Hun har blant annet blitt nektet å tenne en fakkel ved drapsstedet, og mens den siktedes familie har fått krisehjelp, sier moren at hun ikke har fått noe slikt tilbud.

- Fanatisk
- Selvfølgelig er det galt å rappe en bil. Men det som har skjedd etterpå er en skamplett. Dette foregår ikke i en fanatisk sekt i Amerika, men i Norge på sitt verste. Jeg reagerer på hvordan Ronny møtte sin død og hvordan det har satt søkelys på en del verdier samfunnet har, sier Tor Erling Staff til Fædrelandsvennen.

Sigurd Klomsæt, som er advokat for den drapssiktede 22-åringen, har nå anmeldt Agderposten fordi avisen viderebrakte trusler fremsatt i et leserbrev. På avisens nettside truet leseren med å skyte huset til den drapssiktedes familie i filler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere