- Skjult opptak avslørte drapsforsøk

Foto: (Scanpix)

Politiet brukte et hemmelig opptak av samtale med fengselsprest som bevis for at den drapstiltalte var på åstedet da B-gjengleder Ghulam Abbas ble skutt.

14.01.11 15:56

Young Guns medlemmet (30) hevder i Gulating lagmannsrett at han ikke var på Granstangen i mars 2007 da B-gjengen leder Ghulam Abbas ble skutt utenfor sitt hjem.

Men onsdag ble et svært omstridt lydklipp avspilt i retten. Lydklippet ble tatt opp med en mp3-klokke i Oslo fengsel. I fredssamtaler mellom Young Guns-medlemmet og B-gjengen medlemmet Mohammed Ibrar Aslam skal 30-åringen ha innrømmet at han var på Granstangen.

Forsøkt stoppet
Opptaket ble overlevert politiet tidligere denne uken. Fengselsprest Terje Auli, som hadde arrangert samtalen, ba politiet instendig om ikke å spille opptaket av den private samtalen i retten.

Men:

- Det var ikke planlagt. Helt ærlig, det var ikke planlagt. Det var helt tilfeldig (...) Hadde det vært planlagt hadde jeg aldri brukt mobil den dagen der. Mobilen hadde ligget inne, sier 30-åringen på lydklippet som blir gjengitt skriftlig i Dagbladet.

«Om jeg var der ja»
- Men, du var jo der, spør Aslam som hadde mp3 klokken på opptak.

- Om jeg var der ja, svarte den tiltalte 30-åringen.

Konfrontert med lydklippet sa 30-åringen at han tok på seg skylden for noe han ikke hadde gjort.

- Jeg skulle ut av miljøet, og kunne ta på meg skylda for ting, så slapp andre å komme i bråk, sa han.

Hevn, hevn, hevn
Det har vært mye uro rundt ankesaken som går i Borgarting lagmannsrett i Oslo. Saken dreier seg om et drapsforsøk på B-gjengen leder Abbas. Drapsforsøket skal ha vært en gjengjeldelse for skytingen på Aker Brygge i 2006 der den tiltalte 30-åringen ble skutt.

Gjengjeldelsen for drapsforsøket skal ha kommet i januar i år da Young Guns leder , Mohammed «Jeddi» Javed (28) ble skutt i bakhodet. Stig Millehaugen er siktet for drapet. Den 30 år gamle mannen var hovedvitne til drapet, og Javeds venn som klarte å flykte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag