*Nettavisen* Nyheter.

- Skrev avtaler med kvinnene

Politiet har funnet håndskrevne notater de mener styrker saken mot advokaten som er siktet for menneskehandel, voldtekt og sexsalg.

17.02.08 15:34

Notatene skal ifølge politiet inneholde økonomiske avtaler mellom advokaten, som er siktet for menneskehandel, voldtekt og sexsalg, og de to afrikanske kvinnene han skal ha utnyttet, melder Dagbladet.

Bakgrunnen for siktelsen er to anmeldelser fra disse afrikanske kvinnene som uavhengig av hverandre har forsynt politiet med opplysninger om de overstående forholdene.

Les også: Advokat siktet for voldtekt og menneskehandel

Advokaten har tidligere vært gift med den ene av kvinnene og har senere hatt et forhold med den andre. Ifølge siktelsen skal advokaten ha formidlet seksuelle tjenester fra kvinnene.

I de håndskrevne notatene politiet har funnet står det om «economical arrangement», «agreements» og «lessons».

- Jeg kan bekrefte at dette er en del av bevisene som er funnet. Vi mener notatene styrker saken vår, sier politiadvokat Knut Jostein Sætnan ved Oslo politidistrikt til avisen.

Blant annet mener politiet at notatene inneholder forslag til hvor mye penger kvinnene skulle få dersom de kom til Norge for å selge sex.

Advokaten, som nå er løslatt fra varetektsfengsling, har blitt frarådet fra å kommentere saken så lenge den etterforskes av sin advokat Anja K. Hellander.

Hellander forteller imidlertid at kvinnenes avhør er motstridende i forhold til hverandre, melder Dagbladet.

Politiet mistenker at mannen skal ha utnyttet ytterligere to kvinner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.