RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skuffende oversikt over kjøletårn

Helsedirektør Lars E. Hansen er skuffet over hvor få kommuner som har rutiner gode nok til å forebygge legionella-spredning fra kjøletårn.

Etter utbruddet i Østfold i mai, ba Helsetilsynet alle kommuner redegjøre for sine kontrolltiltak. Først nå har Helsetilsynet fått full oversikt over kommunenes rutiner, melder P4 Nyhetene.

- Jeg må si at jeg blir både oppgitt og overrasket når så mange som 62 kommuner ikke har orden på dette. Spesielt tatt i betraktning det som skjedde i Stavanger, men også etter det siste utbruddet i Østfold. Vi trodde flere kommuner ville sette denne problematikken på dagsorden kort tid etter utbruddet i Sarpsborg. Men det gjorde de ikke, sier Hanssen til P4 Nyhetene.

Kommunene har svart på to spørsmål fra Helsetilsynet. Det ene er om de har oversikt over hvor det er kjøletårn i deres kommune. Det andre er om kommunene har ivaretatt ansvaret med å føre tilsyn av tårnene.

Helsetilsynene i fylkene skal nå gå i gang med et oppfølgingsarbeid rettet mot hver enkelt kommune for å få orden på sakene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere