*Nettavisen* Nyheter.

- Skuffende oversikt over kjøletårn

Helsedirektør Lars E. Hansen er skuffet over hvor få kommuner som har rutiner gode nok til å forebygge legionella-spredning fra kjøletårn.

Etter utbruddet i Østfold i mai, ba Helsetilsynet alle kommuner redegjøre for sine kontrolltiltak. Først nå har Helsetilsynet fått full oversikt over kommunenes rutiner, melder P4 Nyhetene.

- Jeg må si at jeg blir både oppgitt og overrasket når så mange som 62 kommuner ikke har orden på dette. Spesielt tatt i betraktning det som skjedde i Stavanger, men også etter det siste utbruddet i Østfold. Vi trodde flere kommuner ville sette denne problematikken på dagsorden kort tid etter utbruddet i Sarpsborg. Men det gjorde de ikke, sier Hanssen til P4 Nyhetene.

Kommunene har svart på to spørsmål fra Helsetilsynet. Det ene er om de har oversikt over hvor det er kjøletårn i deres kommune. Det andre er om kommunene har ivaretatt ansvaret med å føre tilsyn av tårnene.

Helsetilsynene i fylkene skal nå gå i gang med et oppfølgingsarbeid rettet mot hver enkelt kommune for å få orden på sakene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag