*Nettavisen* Nyheter.

- Skuffende politibudsjett

Leder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund applauderer fengselssatsingen, men mener regjeringen ellers svikter politiet.

- Vår største skuffelse er at de ikke nå tar et løft på sikkerheten til de politifolkene som står i de tøffeste jobbene, og da snakker jeg om personlig verneutstyr, sier Arne Johannessen til TV 2 Nettavisen.

Torsdag sa Johannessen at han kom til å bli alvorlig skuffet dersom justisminister Knut Storberget i revidert nasjonalbudsjett ikke åpnet lommeboka for nytt og personlig tilpasset verneutstyr. Det gjør ikke Storberget.

Johannessen beskriver det gamle utstyret som så tungt og håpløst at man nærmest ikke kan bruke det, og går så langt som karakterisere det som et spørsmål om liv eller død.

Gir litt ros
Selv om han er veldig skuffet over regjeringens reviderte budsjett, har likevel Johannessen litt ros å komme med.

- Det er absolutt grunn til å gi ros til justisministeren for at han satser i forhold til fengselskapasiteten. Det er snakk om en kraftig opptrapping, og det betyr mye for våre medlemmers hverdag, sier politilederen.

Det nedlagte asylmottaket Vestlandsheimen utenfor Bergen blir omgjort til fengsel for innsatte på åpen soning. I tillegg planlegger regjeringen rundt 60 plasser i en nedlagt sivilforsvarsleir i Nord-Odal. De 150 nye fengselsplassene kommer i tillegg til de 100 som allerede er planlagt opprettet i 2006.

Regjeringen har også planer om ytterligere 251 nye soningsplasser de neste tre årene gjennom startbevilgningen som er gitt til bygging av nytt fengsel i Halden.

Eller skuffet
Når rosen er gitt har ikke Johannessen noe mer positivt å si om budsjettjusteringene.

- Jeg synes det er skuffende at man ikke kan lese en bokstav om satsning på politiet, sier han.

Johannessen savner blant annet signaler om satsning i forhold til DNA-problematikken.

- For å få en høyere oppklaringsprosent på vinningssaker hadde jeg i hvert fall regnet med at man kunne lese noe om dette i revidert budsjett. Noen signaler om ikke annet, sier Johannessen.

- Defensiv ledelse
En annen stor sak for politiet er utskifting av dagens revolvere. Det er gjort vedtak om at de skal byttes ut med nye pistoler, og samtidig som budsjettet ble lagt fram bekreftet Politidirektoratet utskiftingen .

Pistolene skal fases inn over en periode på to år, fra januar 2007 med en sluttføring innen desember 2008. Regningen må de ulike politidistriktene ta.

Johannessen mener politiledelsen er for defensiv i denne saken.

- Jeg synes det er svært beklagelig at vår øverste faglige ledelse er så defensive. Vi erkjenner at det tar tid å skifte ut våpnene, spesielt med tanke på opplæring. Men vi er kritiske til at de skal bruke to år på det her, noe som er alt for lang tid, sier Johannessen.

Håper på 2007
Han mener det må komme en ekstrabevilgning fra sentralt hold, og at det må legges opp til en intensiv opplæring med våpnene.

- Vi kommer til å ta dette opp med regjeringen, og kommer ikke til å legge mindre trykk med tanke på budsjettet for 2007. For neste år så må vi se igjen Soria Moria erklæringens offensive satsing i forhold til politiet, sier lederen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.