*Nettavisen* Nyheter.

- Skuffet og overrasket

Foto: (RA/Øyvind Ellingsen)

Vanskelig tid for Trond Birkedal etter at Statsadvokaten ber om en ny rettsrunde.

- Etter ett år med denne saken hengende over meg, hadde jeg sett fram til å endelig legge den bak meg og komme videre. Nå blir det vanskelig for meg å fokusere på studier og enda vanskeligere for meg å få meg en jobb, sier Trond Birkedal til Rogalands Avis.

Birkedal ble i tingretten dømt til 60 dagers fengsel, hvorav 40 dager ble gjort betinget.

Tiltalepunktene han ble dømt for hadde han allerede innrømmet.

Punktene inkluderer flere tilfeller av smugfilming av tenåringer og flere tilfeller der Birkedal hadde fått tenåringsgutter til å utvise seksuelt krenkende handlinger foran webkamera.

Han ble samtidig frifunnet for de alvorligste punktene i tiltalen, som går på seksuell omgang og seksuell handling med to 15 år gamle gutter.

- Når Stavanger tingrett etter tre dagers behandling enstemmig og fullstendig avviser denne grunnløse påstanden, er det meget overraskende at statsadvokaten likevel ber om en ny rettsrunde, mener Birkedal som er skuffet over at dommen fra tingretten blir anket til lagmannsretten.

Anker dommen

Statsadvokat Tormod Haugnes bekreftet overfor VG Nett i går at han har bestemt seg for å anke dommen i Birkedal-saken.

- Jeg kan bekrefte at vi har anket punkt 1 i tiltalen, som er det mest alvorlige. Dette omhandler forholdet med en da 15 år gammel gutt på et hotellrom. Utover det har jeg ingen kommentarer, sier Haugnes til VG Nett.

Trond Birkedal undrer seg over at Statsadvokaten velger å ta saken videre.

- En kan jo sette spørsmålstegn med om det fra påtalemyndighetens side har gått prestisje i saken, siden det i dommen er en klar kritikk av at det i det hele tatt er tatt ut tiltale på det punktet de nå anker, sier Birkedal til RA.

- Hvordan blir det å gjennomgå dette en gang til?

- Vi vet jo at vedkommende som står bak beskyldningene, har kommet med en rekke påstander og ulike forklaringer så langt, og det blir spennende å høre hvilken som kommer i neste rettsrunde. Stavanger tingrett har påpekt flere uriktigheter og åpenbare feil ved denne personens forklaring. Samtidig har retten også understreket at det ikke er noe i min forklaring som svekker troverdigheten min, sier Birkedal.

- Ikke sett anken

Hege Salomon som er bistandsadvokat til den nå 18 år gamle gutten, sier at de ikke har sett ankeerklæringen ennå.

- I utgangspunktet er min klient innstilt på å forklare seg på nytt, men han vil først uttale seg etter at han har sett erklæringen onsdag, sier Salomon.

Les flere nyheter fra Rogalands Avis.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.