RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skulle bli skjult eier

(TV 2)
Sist oppdatert:
Drapssiktede Quang Minh Pham lovet millionbeløp og skulle bli skjult eier i utestedet Kamikaze sammen med en annen drapssiktet.

Det forteller en av vennene til David Steinmann - mannen som nå står som ny formell eier av utestedet Club Kamikaze i Oslo sentrum.

Steinmann orker selv ikke å snakke med pressen etter at hans kamerat Mohamed Ahssain angivelig er drept av personene som han skulle fronte Kamikaze for.

- Han orker ikke å snakke med noen. Vi har slått ring rundt ham nå, sier en av vennene til Steinmann.

Pham skulle bli ny bakmann i Kamikaze, og har angivelig lovet store beløp.

Han skulle ifølge Steinmann spytte penger inn i oppussing av Kamikaze. Offisielt ble utestedet overdratt vederlagsfritt, men flere uavhengige kilder sier at de gamle eierne ble lovet millioner under bordet. Kilder Nettavisen har snakket med anslår at beløpet ble lovet, var mellom 3,5 og 5 millioner kroner. Pengene skulle fordeles mellom avdøde Mohamad Ahssain (31) og to andre medeiere.- Planlagt
- Min tro er at drapet har noe med dette å gjøre, sier advokat Christian Frick, som har utarbeidet den «offisielle» salgskontrakten. Fem personer er nå siktet i saken, flesteparten av dem bekjente av drapsofferet.

Politiet sa mandag at de tror drapet var planlagt, og at Mohamed ble lurt i en felle da han dro for å hente de svarte pengene onsdag 28. februar.

- Det ser ut for oss som at dette har vært tenkt på en stund. Men vi kan selvfølgelig ikke slå det fast, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen til iOslo.

Se 21-Nyhetene på TV 2 i kveld for mer om avtalen og drapet.- Samarbeidet dårlig

Nettavisen kjenner innholdet i den «offisielle» avtalen om overdragelse av Club Kamikaze. Offisielt var det bare én ny og én gammel eier av Club Kamikaze. Både ny og gammel aksjonær er såkalte «proformaeiere».

De skal ikke ha hatt noe med driften å gjøre utover å stå som formelle eiere. Drapsofferet Mohamed Ahssain og to andre var derimot de egentlige eierne, og de som drev utestedet.

Steinmann var altså ny formell eier, men skulle ikke ha noe med driften å gjøre. Steinmann skal ha blitt kontaktet av en 38 år gammel bekjent av Ahssain. Dette er en av de som er siktet i drapssaken. 38-åringen driver godt som musikkprodusent og har flere større navn i stallen. Han ønsket å ta over driften av Kamikaze.

- David hadde snakket med Mohamed. Mohamed hadde gitt uttrykk for at han var sliten og ville ut av Kamikaze for å konsentrere seg om de andre prosjektene, sier Steinmanns venn.

- Gikk dårlig
Advokat Frick, som representerte drapsofferet, har en annen versjon.

- Mohamed Ahssain kom til meg den 3. januar. Han kom til meg fordi han kjente meg, og sa at nå skulle det selges. Selskapet gikk dårlig sa han, og at de tre eierne samarbeidet dårlig, sier Frick til Nettavisen.

- Skulle pusse opp
Gjennom 38-åringen møtte Steinmann drapssiktede Pham. 38-åringen og Pham skal ha blitt kjent fordi de sonet sammen. 38-åringen har sonet en lengre dom for voldtekt, og skal ha sluppet ut for relativt kort tid siden.

Pham ble presentert som en investor som skulle putte penger inn i oppussing av Kamikaze.

- David visste at Pham skulle putte inn penger. Pham fremsto som en ordentlig fyr, forteller vennen til Steinmann til Nettavisen.

Deretter utarbeidet advokat Frick kjøpekontrakten.

- Jeg satte opp et utkast til kontrakt som jeg mailet til ham den 7. januar. Det han fortalte var at kjøper av en vietnameser fra Stavanger, men at han var i kompaniskap med en som het David Steinmann, og Steinmann skulle stå som aksjonær. Men jeg fikk bare vagt svar på hvem vietnameseren var, sier Frick, og legger til at han stusset litt på at selgers navn ikke var noen av de tre som driver stedet.

- Jeg syntes det var litt spesielt når det var andre reelle eiere, sier han.

Da han kontaktet Ahssain i februar fikk han høre at kontrakten allerede var skrevet under, selv om den bare ble ansett som et utkast fra advokatens side.


Kjente ikke svart avtale
Den nye eieren skal ikke ha kjent til at det skal ha vært noen annen avtale enn den formelle han skrev under på.

I denne avtalen går det fram at Steinmann overtar gjeld på 267.000 kroner men ellers overtar Kamikaze vederlagsfritt.

At det skulle være en hemmelig avtale i tillegg, var også totalt ukjent for advokat Frick.

- En av medeierne ringte til meg og sa at Mohamed hadde forsvunnet, og at de fryktet at han hadde stukket av meg penger. Men hvilke penger spør jeg, det dreier seg jo bare om gjeld. Da sier han at det dreier seg om et stort pengebeløp, sier Frick.

Ifølge medeieren skulle pengene skifte eier forrige onsdag, dagen da Ahssain forsvant.

Millioner under bordet
Det er usikkert hvor stort beløp som skulle betales under bordet, men flere kilder Nettavisen har snakket med sier at det dreier seg om mellom 3,5 og 5 millioner kroner. Pengene skulle fordeles mellom de tre eierne.

Ifølge kilder så skal den svarte avtalen ikke foreligge skriftlig, men at betalingen skal ha blitt avtalt muntlig.

Søndag morgen ble Ahssain funnet død i bagasjerommet i bilen til Quang Minh Pham. Ikke lenge etterpå kontaktet Frick politiet.

- Jeg ringte politiet og sa at jeg trolig har noe av betyding. Min tro er at drapet har noe med dette å gjøre. Mohamed hadde jo sagt at en av kjøperne var en vietnameser fra Stavanger, sier advokaten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere