RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skulle drepe to personer

Sist oppdatert:
- Vi snakket om å drepe to personer, ikke to kyllinger, sier den kroatiske mannen, som hevder han ble leid inn som drapsmann av tre menn fra Hedmark.

På Flisa skal drapsplanene ha blitt utformet. Politiets kronvitne, en tidligere kroatisk soldat, hevder han ble leid inn av de tre tiltalte og at oppdraget var å drepe en skatterevisor og en politimann.

- Dette er helt sant. Vi snakket om å drepe to personer, ikke to kyllinger. Jeg bryr meg ikke om at folk smugler alkohol og sigaretter, men å drepe folk er noe annet, sier mannen til TV2 Nyhetene.

I dag startet rettssaken, der alle de tre tiltalte nektet straffskyld.

Politiet mener de tiltaltes motiv kan knyttes til at foretningsdriften deres var under gransking. Kroaten skal ha fått utlevert en pistol med lyddemper for å utføre et av drapene.

De tiltalte på sin side hevder kroatens historie er rent oppspinn, og at hans mål med «røverhistorien» er å få bli i Norge.

- Vi bruker lang tid på å få frem hans motiv, fordi han er begjært utlevert til Kroatia i forbindelse med en voldtekt mot slutten av 90-tallet mot en 12 år gammel jente. Gjennom samtlige avhør har han nærmest forsøkt å deale med politiet for å slippe å bli utlevert, sier de tiltaltes forsvarer Fridtjof Feydt.

Drapsplanene ble avslørt da kroaten ble pågrepet med sprengstoff og våpen i bilen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere