RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skulle få 20.000 - 30.000 hver for å smugle kokainen

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Madeleine Rodriguez vitnet i dag. Hevder alle de tre Bolivia-jentene visste hva de skulle.

(RB.no): Da den kokaindømte 25-åringen skulle vitne via videolink fra Bolivia i saken mot Lillesand-kvinnen som rømte til Norge, innrømte hun at mye av det hun har sagt til politiet og i retten tidligere, har vært løgn, skriver VG Nett.

På direkte spørsmål fra aktor Petter Mandt om hun prøvde å smugle narkotika til Norge, svarte hun «Ja».

Hun bekreftet også ifølge VG Netts rapport fra Borgarting lagmannsrett at hun var der med Stina Brendemo Hagen og Lillesand-kvinnen.

Hevder de visste alt
I tillegg til at hun sa at hun selv var skyldig, fortalte hun at begge de to andre norske jentene visste at de var på en smuglertur, skriver VG Nett videre.

- Vi var klare over hvor vi skulle, hva vi skulle ha med, hvordan det skulle gjøres og hvor mye vi skulle få betalt, forteller hun i retten.

Hun sier ifølge VG Nett at hun fortalte både Brendemo Hagen og Øygarden dette og at de skulle få betalt mellom 20.000 og 30.000 kroner hver.

- Var det noe tvil for disse to jentene om hva som var inni bagene, spurte Mandt.

- Nei, svarte Rodriguez.

- Veldig spesielt
Ankesaken Lillesand-kvinnen som ble tatt sammen med Brendemo Hagen og Madelaine Rodriquez for smugling av 22,5 kilo kokain i Cochabamba i Bolivia 18. mai 2008, pågår i disse daker i Borgarting lagmannsrett.

Tidligere har Brendemo Hagen fra Skedsmokorset vitnet. Hun ble da konfrontert med om hun kan tenke seg hvorfor Rodrieguez hevder at hun visste om smuglingen:

- Det er veldig spesielt. Jeg skjønner ikke helt hvor det kommer fra, sier Brendemo Hagen i lagmannsretten tirsdag, ifølge VG.

Kort tid etter brast Brendemo Hagen i gråt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere