RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skylder innvandrerne opprulling

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)
Sist oppdatert:
Ap-toppen Jan Bøhler mener samfunnet skylder de lovlydige innvandrerne å få rullet opp de voldelige gjengmiljøene i Oslo.

Bøhler hevder skyteepisoden mellom A- og B-gjengen på Aker Brygge søndag bare er toppen av isfjellet, og at langvarig og sterkere innsats mot innvandrergjengene må til for å stoppe voldsspiralen.

Her er oppgjørene

- Vi skylder alle de lovlydige innvandrerne, som er i flertall, å rulle opp disse miljøene. Når det stadig kommer folk og deltar i disse gjengene er det fare for at det kan skape sterkere motsetninger i samfunnet, sier leder i Oslo Arbeiderparti, Jan Bøhler, til TV 2 Nettavisen.

Oslopolitiet driver mandag kveld klappjakt på fire mistenkte etter skytingen på Aker Brygge.

Nært publikum
De voldelige, store gjengene i Oslo har ofte mange medlemmer med minoritetsbakgrunn, og Bøhler mener det er spesielt viktig å ikke gå i fellen med å bagatellisere episodene, siden de «bare skyter på hverandre» .

- Det var nært publikum søndag – vi må huske å ta all voldskriminalitet av så alvorlig art svært alvorlig. Det er motsatt diskriminering å la disse gjengene få holde på. Med tanke på integrering og å bekjempe fordommer mot innvandrere, er det særlig viktig at vi ikke lar dette skure og gå, sier han, og understreker at han synes politiet gjør en god jobb – men at de trenger flere ressurser for å kunne levere bedre resultater.

- Det har vært for mange alvorlige episoder, og sett utenfra virker det ikke som man har fått oppklart særlig mange av disse sakene. Politiet sier de vet hvem de fire bak skytingen på Aker Brygge er, men at de ikke har nok bevismateriell. Da må de ligge tettere på dem gjennom lang tid, sier han, og bruker arbeidet i Nokas-saken som eksempel.

Anonyme vitneprov
- Dessuten trengs det muligheter for å kunne vitne anonymt i disse miljøene, slik at vitnene slipper avsløre sin identitet.

Gjengene har en kjerne på 20-30, og omtrent 200 ungdommer som jobber som driver med tyveri, vold, ran, forsikringssvindel og narkotikahandel.

- De har blitt tatt for en del ting, men det er behov for en mer konsentrert innsats for å rulle opp gjengene. Jeg håper regjeringen gir noen beskjeder om det i statsbudsjettet til høsten, sier Jan Bøhler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere