- Skyldig i sykehusdrap

ARENDAL (TV 2 Nettavisen): De tre barna ble alle kjent skyldig i overlagt drap på faren sin på Arendal sykehus. Moren gikk fri, bestemte juryen i Arendal lagmannsrett mandag

15.03.04 16:37

- Kjennelsen legges til grunn for de tre barna. Når det gjelder moren vil vi trekke oss tilbake, sa lagmannsdommer Ivar Danielsen da kjennelsen falt like før klokken 14.30 mandag.

Kort tid etter kom retten tilbake og sa at de la kjennelsen til grunn også for moren. Det betyr at moren går fri.

Jublet

Kusinene jublet da de tre barna til avdøde Bashkim Hasani ble kjent skyldige i overlagt drap. Den eldste datteren, som har innrømmet at hun knivdrepte faren, brast sammen i gråt, og ble trøstet av sin frikjente mor, sin advokat og venner av familien.

Broren på 16 år ser tomt ut i lufta, mens den tredje, en søster på 18 år sitter på huk og gråter ganske stille.

Dermed skal de tre barna dømmes til fengselsstraffer, men vil nok få kraftige rabatter på grunn av farens terror og overgrep mot familien.

- Kaldblodige drapsmenn

- De oppførte seg som kaldblodige drapsmenn, sa aktor, statsadvokat Erik Erland Holmen i Nedenes tingrett i fjor. Da ba han om 10 års fengsel for mor og den eldste datteren.

Han la ned påstand om åtte års fengsel for den 18 år gamle datteren, mens den i dag 16 år gamle sønnen bør få seks års fengsel.

Holmen mener de fire begikk drapet i fellesskap, i en drapsallianse. Han avviste nødverge, men pekte på en rekke formildende omstendigheter.

- Ble seksuelt misbrukt

Hun var 19 og hun var 15 år. Sammen snek de seg inn på sykeværelset og stakk faren i hjel med kniv 11. desember 2002. På ganga ventet moren og søsteren.

Aktor ville ha den serbiske moren (39) og barna på 21, 18 og 16 år dømt for overlagt drap. Sykehus. Nedenes tingrett frikjente dem for overlagt drap, på grunn av nødvergeparagrafen.

Datteren var 19 år da drapet ble begått. Broren var 15 år, den andre søsteren 17 år.

Hun påstår at hun ble seksuelt misbrukt av faren siden hun var 10 år, og flere år har hatt et ønske om å drepe ham.

- Hovedspørsmålet i denne saken er om den skjerpede trusselsituasjonen i forkant av drapet gir rett til drap etter nødverge, sa lagdommer Ivar Danielsen i sin rettsbelæring mandag morgen.

Førstestatsadvokat Erik Holmen mente de tiltalte overdrev omfanget av terror, trusler og overgrep. Men han fikk liten støtte i Danielsens rettsbelæring.

- Jeg har en klar anbefaling til lagretten. Jeg finner ingen saklig grunn til å tvile på de tiltaltes fremstilling. De virker svært troverdige, overbevisende og detaljrike. I det vesentlige er de i overensstemmelse med hverandre, og fastholdt gjennom hele saken, sa Danielsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag