RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/privat

- Skyldige skal ikke gå fri

Sist oppdatert:
Lederen av justiskomiteen er kritisk til politiets etterforskning av Sandra-saken.

Før helga ble det kjent at politiet i Telemark har valgt å henlegge saken mot to av de fem personene som ble siktet etter det brutale angrepet på Fredrikstad-jenta Sandra Isaksen (22) på Notodden i august.

Tre jenter er nå tiltalt for legemsbeskadigelse eller medvirkning til dette, mens to gutter, som Isaksen sier var med på overfallet, slipper unna. Det gjør også flere andre, for ifølge 22-åringen var det en gjeng på 10-12 personer som angrep henne.

Les også: Slipper unna etter Sandra-overfallet

- Kan skape presedens
Dette får lederen av justiskomiteen på Stortinget, Per Sandberg (Frp), til å reagere.

- I denne saken kan det helt klart virke som om politiet er mer opptatt av å få saken oppklart fremfor å få samtlige gjerningsmenn dømt. I oppklaringsstatistikken til politiet vil denne saken bli stående som oppklart, og det er bra, men det betyr jo ikke at skyldige skal gå fri, sier Sandberg til Nettavisen.

Sandberg sier at en slik sak også kan være med på å skape presedens.

- Vi kan ikke ha det slik at dersom det finnes flere gjerningsmenn i en sak, så kan flere skyldige gå fri fordi politiet har klart å finne fram til én eller kun noen få av gjerningsmennene, sier han.

- Ressursmangel?
Frp-politikeren tror politiets ressurser også kan ha hatt noe å si for etterforskningen av saken.

- Dette kan også ha sammenheng med politiets ressurser. De har ressurser til å drive etterforskning på et visst nivå og en viss tid.

- Når de så har funnet fram til én eller noen gjerningsmenn, tar de ut en tiltale mot disse fremfor å bruke enda mer ressurser på å få stilt samtidige av gjerningsmennene for retten, sier Sandberg.

- De var jo med på det
Som Nettavisen skrev i forrige uke, reagerer Sandra kraftig på at politiet henlegger saken mot to av de siktede.

- Jeg synes det er ganske feil at de skal slippe unna uten noen form for straff. Det er forkastelig, alle mener jo at det skal slås hardt ned på, sa Sandra.

Politiet klarte etter en liten stund å gå til pågripelser i saken, og totalt fem unge personer, tre jenter og to gutter, ble siktet for legemsbeskadigelse eller medvirkning til dette.

Men på grunn av bevisets stilling, er sakene mot de to unge guttene nå henlagt av politiet. Sandra kan ikke skjønne at guttene slipper unna.

- De var jo med på det! Han ene husker jeg veldig godt at var med, og han har jeg funnet igjen på Facebook. Og han andre er blitt angitt av hans omgangskrets, sa hun til Nettavisen.

- Ikke tilstrekkelig bevist
Politiet på sin side forsvarer henleggelsene.

- Det er en totalvurdering av bevisene mot de to personene. Vi mener at vi ikke kan føre tilstrekkelige bevis for retten for at de har gjort noe straffbart i situasjonen, sa politiadvokat Asle Sandnes ved Telemark politidistrikt til Nettavisen før helga.

Sandnes er ikke helt enig i 22-åringens kritikk mot at politiet ikke tok tak i saken tidlig nok. Overfallet skjedde på en fredag.

- Vi tok tak i den saken med full tyngde mandagen etterpå, og da fikk vi jo veldig mye på bordet der, sa Sandnes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere