RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skyt mer hval

(Scanpix)
SVs gruppeleder i fylkestinget i Troms vil åpne for jakt på flere typer hval: Spekkhogger, springer og spermhval kan stå for tur.

I dag jaktes det bare på vågehval, men i diskusjonen om framtiden i Barentshavet tar SVs gruppeleder på fylkestinget i Troms, Pål Julius Skogholt, til orde for utvidet hvalfangst. Han har en master i marine management fra Canada, og er dermed ikke uten faglig bakgrunn for å uttale seg.

Hans resonnement er at skal man ta ut de mengder med fisk fra Barentshavet man gjør nå, så må det synkroniseres med uttaket av andre arter i havet. Også sel bør vi fange mer av, mener han.

– Det er på tide å se på fangsten av tannhvaler som spekkhogger, spermhval og springer for å skape en tilstrekkelig balanse mellom det uttaket vi gjør av fisk og det behovet vi har for å skape en balanse mellom artene i Barentshavet. Vi snakker tross alt om bestander av hval som består av millioner av dyr, sier Skogholt ifølge Nordlys.

– Jeg er for at vi skal beskatte hvalen, men jeg vet ikke nok om dette til å ta stilling til det konkrete forslaget. Men jeg er villig til å se på dette, sier Arbeiderpartiets Martin Henriksen, som også er nestleder i AUF.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere