RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skyt USA

Foto: Jamaat-e-Islami
Sist oppdatert:
Han hyller Taliban, kaller Bin Laden en helt og oppfordrer til å skyte USA. Denne uken kommer den ytterliggående pakistanske partilederen Qazi Hussain Ahmed til Norge for å holde foredrag.

Qazi Hussain Ahmed leder Pakistans største religiøse parti, Jamaat-e-Islami. Nå er han på vei til Oslo i forbindelse med Pakistans nasjonaldag 14. august, invitert av Islamic Cultural Center, for å holde foredrag for menigheten og for Muslimsk studentsamfunn ved Universitetet i Oslo, melder Aftenposten Aften.

Krasse uttalelser
I mai i år ble han nektet innreise både til Belgia og Nederland fordi han ifølge landene var en sikkerhetsrisiko. Blant annet har partiet oppfordret pakistanere i grenseområdene til å skjule terrorister på rømmen fra USAs tropper i Afghanistan. Han har også kommet med flere krasse utspill de siste årene:

  • USA er den største terroristen i verden. Alliansen mellom Israel og India, under USAs onde lederskap, er bekymringsfullt for den muslimske verden. USA opptrer som en bøllete elefant. I sin arroganse lø per den over alle. Når en elefant blir bøllete blir den skutt. Det er på tide å skyte USA! (Avisen Ummat 17. mai 2004).
  • Vi støttet selvfølgelig Taliban fordi de er rettferdige og ærefulle menn som har brakt fred til Afghanistan. (Der Spiegel Online, 13. oktober 2002)
  • Jeg oppfordrer til hellig krig mot innføringen av USAs agenda i regionen og ber om full støtte til befolkningen i Kashmir og Pakistan for deres kamp mot okkupasjonen. (Urdu Times)
  • Osama bin Laden er blitt et symbol for anti-amerikanisme på grunn av den anti-amerikanske stemningen som råder i verden. Så lenge denne stemningen eksisterer vil Osama bin Laden bli sett på som en helt av folk i hele verden, uansett om de er enig med han eller ikke (Newsline, mars 2003)

PST informert
På partiets hjemmeside hevder Qazi Hussain Ahmad at han ikke fikk komme til Nederland og Belgia fordi Israel og India hadde overtalt landene til å nekte han innreise på grunn av hans påståtte støtte til terroristgrupper i Palestina og Kashmir og fordi han ifølge Israel og India hadde deltatt på Al-Quds konferanse i Beirut nylig.

Hvorvidt Ahmed vil bli nektet innreise til Norge er fremdeles usikkert.

- Jeg kan bekrefte at vi er informert om at han kommer. Så langt vet vi ikke nok til å uttale oss om vi vil gjøre noe med denne informasjonen eller ikke, sier informasjonssjef Trond Hugubakken i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) til TV 2 Nettavisen.

- Ikke velkommen
Leder Aamir Sheikh for 14. august-komiteen som står bak det offisielle programmet på Pakistans nasjonaldag i Norge, vil ikke ha noe med Qazi Hussain Ahmed å gjøre.

- Han er ikke invitert av oss og er ikke velkommen på våre arrangementer. Vi tar avstand fra muslimske ekstremister, sier Aamir Sheikh til TV 2 Nettavisen.

- Oppkonstruert
Islamic Cultural Center mener ifølge Aftenposten Aften at båndene til Osama bin Laden er oppkonstruert.

- Hvem har sagt at han støtter Osama bin Laden? Vi mener at han ikke er kontroversiell. Vi støtter ikke terrorisme, men holder oss på rett side av loven. Han er invitert som leder av det største politiske partiet, men han skal snakke om hvordan vi lever i Pakistan og utenfor, sier imam Hafiz Mehboob ur-Rehman til Aftenposten Aften.

Ifølge pressetalsmann i Ahmeds parti trenger ikke politikeren visum til Norge fordi han er parlamentariker i Pakistan. Den norske ambassaden i Islamabad vil ikke kommentere om partilederen har fått innreisetillatelse.

- Har kjempet mot terrorisme
Islamic Cultural Center på sin side sier i en pressemelding at Qazi aldri har forsvart terrorisme eller støttet Osama bin Laden.

«Han har i hele sitt liv kjempet mot terrorisme og stått for gjensidig respekt, tolleranse og rettferd.Qazi Hussain Ahmed er verdenskjent politisk, religiøs leder og han er tilgjenglig på nettet til en hver tid, slik at hele verden kan være ajour med han og hans partis synspunkter. Han er stadig på utenlandske reiser, og har nylig vært i Storbritania hvor han deltok i flere seminarer og konferanser», skriver menigheten på sine hjemmesider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere