*Nettavisen* Nyheter.

- Slankesentre over hele Norge

En ekspertgruppe foreslår nå å opprette kursentre for sykelig overvektige nordmenn over hele landet.

Der skal de kunne bo, og få råd om kosthold og mosjon. Ekspertene har blant annet sett på kursenteret Ebeltoft i Danmark, der svært mange nordmenn har vært for å få behandling for overvekt.

- Fornuftig opplegg
- Vi synes opplegget på Ebeltoft virker fornuftig. Stikkordene for behandlingen der er fysisk aktivitet, kosthold og psykologi, og vi foreslår å ha de samme stikkordene for kursentrene i Norge. Men det er ikke sikkert at opplegget behøver å tilsvare det de har på Ebeltoft, sier Unni Dahl, som har vært sekretær for ekspertgruppa, til Dagsavisen.

Ideen er pasientene skal kunne bo på kursentrene i kortere eller lengre tid.

Stort problem
Det er Helsedepartementet som har krevd av de regionale helseforetakene at behandlingstilbudet til pasienter med ekstrem overvekt skal bli bedre. Fedme er et stadig økende problem for folkehelsa, og etterspørselen etter behandling øker kraftig.

Derfor har helseforetakene satt sammen et utvalg som skal foreslå en nasjonal standard for behandling. 1.560 personer er henvist til fedmebehandling i Norge, skriver Dagens Medisin.

Ett i hver helseregion
Gruppa foreslår å opprette et senter i hver helseregion, som tar ansvar for behandlingen av ekstremt overvektige voksne pasienter. Alle regionene skal kunne tilby kurbehandling, kirurgi og medikamentell behandling, melder Avisenes Nyhetsbyrå.

Forslaget fra gruppa skal ut på høring. Myndighetene er positive til ideen om kursentre inspirert av Ebeltoft, men legger vekt på at det skal være et langvarig tilbud.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.