- Slik ble horekundene rundlurt

Foto: Politiet (Politiet)

Ba venninnen «leke» med kunden, mens den prostituerte tok kortet med til minibanken.

12.01.09 22:28

(iOslo.no) Her ser du bildet av den prostituerte kvinnen som står bak sin kunde i det han tar penger ut av minibanken. I retten i dag kom det fram hvordan nigerianeren skal ha rundlurt sine kunder, uten at de merket noe.

- Når kundene har tatt ut penger for å betale for den seksuelle tjenesten, har tiltalte stått bak og observert pinkoden. De har så gått til en plass hvor de seksuelle tjenestene skulle bli utført, mens noen andre tar minibankkortet som man visste pinkoden på, sa politiadvokat Carol Johanne Sandbye ved Oslo politidistrikt til retten mandag.

Hun er aktor i saken mot en 23 år gammel nigeriansk kvinne og en 38 år gammel mann fra Liberia.

De to står tiltalt for en rekke tilfeller av grovt tyveri og bedrageri, som foregikk da kvinnen arbeidet som prostituert i Oslo. Et tjuetalls menn skal ha blitt lurt for beløp på opptil 50.000 kroner, og disse vil vitne i saken.

Sandbye forteller at kundene som regel ikke merket noe, før de selv skulle bruke bankkortet.

- Kortene har for det meste blitt lagt tilbake til kunden, slik at han ikke har hatt kunnskap eller foranledning til å vite at det har blitt brukt, sier Sandbye.

23- og 30-åringen ble pågrepet i forbindelse med en spaningsaksjon i oktober 2008, der en idrettstopp ble tatt med buksene nede sammen med en prostituert kvinne.

Les også: Her ble idrettstoppen rundlurt av prostituert

De to er også tiltalt for medvirkning i den saken.

Da 23-åringen forklarte seg i retten mandag, fortalte hun at hun ikke klarte å skille de forskjellige forholdene fra hverandre, men erkjente seg skyldig etter en del av tiltalepunktene. Retten la derfor en del av kvinnens politiforklaring til grunn.

Der har hun forklart at hun ved noen tilfeller stjal kort fra kunder som ikke ville betale, og andre ganger fikk kortet av kundene fordi de var for fulle til å få ut penger selv. Pinkoden hadde hun fått da kundene tok ut penger før de seksuelle tjenestene ble utført.

- Hvis de ikke ville betale etter at vi elsket, stjal jeg minibankkortet, forklarte hun i retten.

Hun understreket at hun sto sammen med kunden, slik at hun kunne se pinkoden. I politiavhør har hun også forklart at hun ved et tilfelle fikk en venninne til å hjelpe seg.

- Da han (kunden) ikke betalte, ba hun venninnen om å leke med ham, mens hun selv tok kortet. Hun gikk til minibanken, tok ut penger, og la kortet tilbake etter, leste Sandbye opp fra forklaringen.

30-åringen vil forklare seg for retten i dag. Han har for det meste erkjent de faktiske forholdene, men hevder han trodde kvinnene hadde fått kortene på lovlig vis.

De to har ifølge tiltalen både tatt ut penger i minibank, og brukt kort til å handle varer.

Det er satt av tre dager til rettssaken.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag