RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Slo baby med jernleke

Sist oppdatert:
OSLO TINGRETT (TV 2 Nettavisen): Til politiet sa moren at hennes to år gamle sønn hadde slått den tre måneder gamle gutten i hodet med en jernleke. I retten tar hun selv skylden.

I tingretten forklarte den 29 år gamle kvinnen, som kom til Norge fra Pakistan i 1990, at hun ikke hadde sovet på en uke da hun ved 03-04 tiden om natten tok den tre måneder gamle sønnen opp for å amme ham.

- Jeg skulle ta ham med til sofaen, men jeg slo ikke på lyset for ikke å vekke min mann og min eldste sønn. På veien snublet jeg i en barneleke. Barnet hoppet ut av armene mine og falt omtrent tre meter. Jeg hørte to lyder. En da han falt mot bordet og en da han traff gulvet, forklarte kvinnen gjennom sin tolk.

Gutten fikk brudd på skallebeinet, blødninger på hjernen og flere ribbeinsbrudd. Skadene ble påført natt til 17. juni 2002. Undersøkelser viste også eldre skader på gutten.

Skiftet forklaring
Aktor Pål Berg mener det er høyst mistenkelig at tiltalte har endret forklaringen sin en rekke ganger.

- I det første avhøret forklarte hun at sønnen må ha påført skadene med en jernbil mens hun var på toalettet og far røykte. Denne forklaringen har hun gjentatt en rekke ganger i forskjellige former. Denne versjonen er også helt ny, sa aktor i sitt innledningsforedrag.

Han mener at kvinnen har påført sin sønn disse skadene enten ved slag, spark eller filleristing.

- Var redd barnevernet
Kvinnens forsvarer, advokat Abid Qayyum Raja fra advokatfirmaet Hestnes og Dramer, mener påtalemakten glemmer å ta med i beregningen de kulturelle forskjellene kvinnen har slitt med.

- Hun var opprinnelig redd for å fortelle hva som egentlig hadde skjedd med sønnen. Hun hadde fått høre at barnevernet ville ta vekk barna hennes hvis hun hadde mistet det i gulvet. Men da hennes tidligere advokat sa at hun måtte fortelle sannheten, valgte hun å gjøre det i forbindelse med omsorgssaken, sier advokat Raja til TV 2 Nettavisen.

Da saken om hvorvidt kvinnen skulle miste omsorgsrett for sin yngste sønn var oppe i desember 2002, endret dermed kvinnen sin forklaring og sa at hun hadde mistet barnet.

Både den fornærmede, kvinnens yngste sønn, samt hans eldre bror bor hos sin mor og far i dag.

Tiltaltes ektemann skal forklare seg for retten mandag ettermiddag.

TV 2 Nettavisen følger rettssaken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere