RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Slutt å lytte til Erna, Bondevik!

- Kjell Magne Bondevik må slutte å ta det Erna Solberg sier om fattigdom for god fisk, sier stortingsrepresentant Karin Andersen (SV).

Andersen er oppgitt over at Bondevik stadig vekk sier at hans regjering har gjort mye for de fattige i Norge.

En oversikt som Arbeidssøkerforbundet i Norge (AFO) har laget viser at Bondevik-regjeringen har fjernet hele 15 velferdsordninger.

Statssekretær Helge Eide (KrF) i Sosialdepartementet forklarer kuttene med at regjeringen ønsker å hjelpe folk til å komme i arbeid, men det fnyser Andersen av.

Uten plass å bo
- Bondevik har tatt fra de nest fattigste for å hjelpe de aller fattigste. Sosialhjelpsatsene har stått stille og vi hører om eksempler som somalieren som ble skrevet ut fra sykehus uten å ha et sted å bo, sier hun.

- Regjeringen sier at de har økt minstesatsene for attføringspenger og rehabilitering med omtrent 46.000 kroner de siste årene?

- Ja, men generelt sett har regjeringen redusert mulighetene for attføring. De som går på attføring må betale trygdeavgift og det er også blitt begrensinger på for hvor lenge en kan få attføring.

- Henger ikke på greip
Andersen mener at kuttene i attføringsmuligheter har store konsekvenser.

- Det er nå bare mulig å få attføring i maksimalt tre år. Det betyr at personer som ikke har fullført videregående knapt rekker å fullføre sin utdanning. Det er helt i strid med det vi vet om hvilke behov yrkeshemmede har.

- Tror du regjeringens fattigdomspolitikk svir i hjertene til mange KrF-ere?

- Ja. Jeg håper grasrota i KrF vil være med på å be Bondevik om å se realitetene i øynene. Han må begynne å lytte til dem som har på skoen som trykker og slutte å lytte til Erna Solbergs vitnesbyrd om de fattige.

- Viktig verdispørsmål
Andersen har ikke noen tro på at personer som går på trygd blir stimulert til å begynne å «ta seg sammen» hvis de mister sosiale goder.

- Bondevik ser ut til å mene at «nød lærer naken kvinne å spinne». Men hvis en er arbeidsledig og har dårlig helse blir en ikke frisk og får jobb av å bli fattig i tillegg. De fleste mister motet av en slik virkelighet.

- Statssekretær Helge Eide sier at et prosjekt har fått 2500 sosialhjelpmottakere ut i arbeid?

- Det er kjempefint, men hvorfor har regjeringen da dramatisk redusert tiltakspakkene? Det er alt for få tiltaksplasser. Regjeringen har vært opptatt av å spare på velferdsordningene. Det har vært en ren sparekampanje, og har ingenting å gjøre med å hjelpe de fattige.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere