*Nettavisen* Nyheter.

- Smittekilden er funnet

Foto: (Arkivfoto: Lise Åserud / SCANPIX)

Mattilsynet mener Gildes slakteri på Fosen er smittekilden for E.coli-bakteriene som er funnet i kjøttdeig fra Lidl.

15.03.06 16:03

Det bekrefter tilsynsleder Knut Rønningen i Mattilsynet i Trøndelag, Møre og Romsdal overfor TV 2 Nettavisen.

- Men vi vet fortsatt ikke om disse bakteriene er av den aggressive typen. Dette får vi først svar på i dag onsdag, sier Rønningen.

Slakteriet Gilde Fosen leverte kjøttråvarene som Lidl hadde i sin kjøttdeig. Kjøttdeigen ble produsert hos Vestfold Kjøttråvare. Trolig har en svikt i slakteprosessen ført til at den fryktede E.coli-bakterien har kommet inn i kjøttet.

Onsdag ble det kjent at nok et barn er smittet med E.coli. Dette er det 11. tilfellet i år.

- Vi har påvist E.coli hos en ny jente. Smitten ble funnet i blodig diare, sier Geir Larsen i Folkehelseinstituttet på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

Det er bare enkelte typer E.coli-bakterier som produserer gift, og slik sett er farlige med hensyn til alvorlig sykdom med nyresvikt.

Det er ikke påvist at kjøttdeig fra Lidl har ført til sykdom.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.