RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Smuglet på oppdrag av Lyon

Sist oppdatert:
En 24 år gammel kvinne pekte i går ut Bente Lyon, innehaver av Studio 70, som oppdragsgiver for en smugletur.

24-åringen er et sentralt vitne i rettssaken mot Bente Lyon og hennes virksomhet i Studio 70 på Gründerløkka i Oslo. I en rettslig forklaring hevder hun at hun smuglet heroin på oppdrag fra Lyon.

Aktor Per Egil Volledal leste tirsdag opp den rettslige forklaringen til en nå 24 år gammel kvinne som ble tatt på Newark-flyplassen med 1,6 kilo heroin søndag 29. oktober 2000. I sin forklaringen peker hun på hovedtiltalte Bente Lyon, skriver Aftenposten. Lyon selv benekter at hun sto bak narkotikasmuglingen.

- Jeg synes du skal ta en tur. Det er kjempelett, skal Lyon ha sagt til 24-åringen ifølge forklaringen. Etterpå skulle hun få 50.000 kroner for jobben.

Den norsk-amerikanske kvinnen inngikk et samarbeid med FBI som førte til at Lyons daværende kjæreste ble pågrepet da han dagen etter kom til Newark med 3,3 kilo ecstasy i bagasjen.

Hun er dømt til fem års fengsel i USA for smuglingen. Etter 18 måneders soning slapp hun ut av fengselet mot å delta i et rehabiliteringsprogram, skriver Aftenposten.

Kvinnen jobbet en periode i resepsjonen på Studio 70 i Oslo, har hun forklart.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere