- Snakk med barna om katastrofen

Foto: Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen

Barne- og familieminister Laila Dåvøy oppfordrer personalet i barnehagene til å snakke med barna om katastrofen som har rammet Sørøst-Asia.

30.12.04 23:56

- Det vil være flere barn som har opplevd at familie og vener er borte eller er savnet. Andre er mer indirekte rammet, men også for de vil ha bruk for å snakke om de følelsene og tankene de måtte ha, sier statsråden i en pressemelding fra Barne- og familiedepartementet.

Hun peker på at det er kommunenes ansvar å utarbeide kriseplaner, og føler seg trygg på at lokale myndigheter og barnehager allerede er operative med gode planer.

- Barnehagene må, dersom det er nødvendig, også samarbeide med hjemmet. Når et barn dør, eller når naturkatastrofer, krig og terrorangrep rammer, vet vi at mange barn trenger tid til å snakke om det de ser og hører rundt seg. Barnehagene vil være en arena for samhørighet og omsorg og vil dermed kunne dempe uro og angst i barnegruppa, sier Dåvøy.

På oppdrag fra departementet utarbeider nå krisepsykolog Magne Raundalen og Atle Dyregrov nå veiledningsmateriell til bruk i barnehagene i etterkant av flombølgekatastrofen. Materiellet skal være klart fredag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.