RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Snakk med barna om katastrofen

Foto: Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
Barne- og familieminister Laila Dåvøy oppfordrer personalet i barnehagene til å snakke med barna om katastrofen som har rammet Sørøst-Asia.

- Det vil være flere barn som har opplevd at familie og vener er borte eller er savnet. Andre er mer indirekte rammet, men også for de vil ha bruk for å snakke om de følelsene og tankene de måtte ha, sier statsråden i en pressemelding fra Barne- og familiedepartementet.

Hun peker på at det er kommunenes ansvar å utarbeide kriseplaner, og føler seg trygg på at lokale myndigheter og barnehager allerede er operative med gode planer.

- Barnehagene må, dersom det er nødvendig, også samarbeide med hjemmet. Når et barn dør, eller når naturkatastrofer, krig og terrorangrep rammer, vet vi at mange barn trenger tid til å snakke om det de ser og hører rundt seg. Barnehagene vil være en arena for samhørighet og omsorg og vil dermed kunne dempe uro og angst i barnegruppa, sier Dåvøy.

På oppdrag fra departementet utarbeider nå krisepsykolog Magne Raundalen og Atle Dyregrov nå veiledningsmateriell til bruk i barnehagene i etterkant av flombølgekatastrofen. Materiellet skal være klart fredag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere